Cepumi ir pārsteidzoši mīksti iekšpusē un patīkami kraukšķīgi no ārpuses. Uzticieties man – jūsu mazie ģimenes locekļi to noteikti novērtēs.
Āboli piešķir cepumiem sulīgumu un neļauj tiem kļūt pārāk sausiem. Īpaši saldākas ābolu šķirnes var samazināt nepieciešamību pēc pievienotā cukura, bet vienlaikus tie piešķir cepumiem patīkamu, viegli skābenu un augļainu garšu, kas labi sader ar kanēli, muskatriekstu un citām garšvielām.
Lasi arī: Jūras zvaigzne vai flamingo: ko gulēšanas poza nosaka par jūsu raksturu
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošana:
Sakuļ vienu olu un 50 g cukura līdz putām.
Pievieno 70 g izkausēta sviesta un samaisa.
Pievieno miltus ar cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un samīca mīklu.
3 ābolus sagriež mazos gabaliņos. Ābolu var būt vairāk vai mazāk, tas viss ir atkarīgs no jūsu gaumes.
Lasi vēl: Kāpēc glāzes un krūzes jāuzglabā apgrieztā veidā – šo man savulaik iemācīja vecmāmiņa un nekad neesmu aizmirsusi
Pievienojiet mīklai ābolus un samaisiet.
Mīklu pa vienai ēdamkarotei liek uz cepešpannas.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C uz 20-25 minūtēm.
Gatavos cepumus apkaisa ar pūdercukuru.
Sastāvdaļas:
Ola – 1 gab.
Cukurs – 50 g
Sviests – 70 g
Milti – 170-190 g
Cepamais pulveris – 1 tējk.
Sāls – šķipsniņa
Āboli – 3 gab.
Priecīgu cepšanu un labu apetīti!