Jāpiekrīt, ka vienmēr ir patīkami papildināt savu recepšu krājumu ar kādu gardu ēdienu, kura pagatavošanai nepieciešamas tikai vienkāršas sastāvdaļas.
Ar šādu recepti dalījusies interneta izdevuma kulinārijas blogere un šefpavāre Kristina Kaspersa. Salātus, par kuriem tūlīt pastāstīsim, iespējams pagatavot no tikai trim sastāvdaļām, kuras, visticamāk, jau ir jūsu ledusskapī.
Lasi arī: Tuvojas rudens dvaša: meteorologi ziņo kam sagatavoties jau no 22.jūnija
Mazāk sastāvdaļu ļauj katrai garšai izpausties pilnībā, un neviens produkts netiek “pazaudēts” pārējā masā. Piemēram, svaiga tomāta, gurķa un zaļumu kombinācija izceļ katras sastāvdaļas dabisko garšu, savukārt sarežģītos salātos dažādu garšu un tekstūru sajaukums var radīt mazāk izteiksmīgu rezultātu.
Vienkāršos salātos svarīgākā loma ir augstas kvalitātes sastāvdaļām. Laba sastāvdaļu kvalitāte dod iespēju pilnībā izbaudīt to garšu un aromātu, kas dažādos, sarežģītos salātos var nepievērst tik lielu uzmanību.
Precīzas sastāvdaļas un to daudzumu atradīsi raksta beigās! Ķeramies klāt pagatavošanai!
Pirmā sastāvdaļa ir gaļa!
Gaļa
Šiem salātiem derēs jebkāda veida gaļa. Var ņemt cūkgaļu, liellopu gaļu, mēli – vispār visu, kas atrodams ledusskapja plauktos. Var izmantot pat liellopa sirdi vai vistas kuņģi. Vāra gaļu līdz tā ir mīksta, pēc tam atdzesē un sagriež plānās šķēlītēs vai kubiņos.
Sīpoli
Vislabāk šajos salātos likt salātu šķirnes sīpolus – baltos vai violetos, bet, ja tādu nav pa rokai, var ņemt arī visparastākos sīpolus. Sīpolus sagriež puskociņos. Ja vēlies mazināt to asumu, vari tos apcept eļļā līdz tie kļūst zeltaini, vai arī iemērkt verdošā ūdenī uz dažām minūtēm, lai mīkstinātu garšu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Miera lilijas atkal uzziedēs, ja augsnei pievienosi vienu parastu sastāvdaļu, kas veicina bagātīgu ziedēšanu
- Sešām zodiaka zīmēm novembris nesīs pelnītas iespējas un atbalstu par viņu neatlaidību
- Pat ziemā manas pelargonijas krāšņi zied: dalos ar 5 vienkāršiem un pārbaudītiem mēslošanas līdzekļiem
- Ar ko mēslot ābeles un bumbieres novembra izskaņā, lai tās labi pārziemotu un nākamgad dotu vēl bagātīgāku ražu
- Pazīstams pavārs no Jelgavas man atklāja, kad katli un pannas ir nokalpojuši un pienācis laiks tos nomainīt
- “Pats nekur nestrādā!”: modes mākslinieks Dāvids skarbi izteicies par pazīstamu latviešu mācītāju (+ VIDEO)









