Šos ļoti gardos salātus var droši pagatavot kilogramiem – recepte tikai ar 3 sastāvdaļām

Jāpiekrīt, ka vienmēr ir patīkami papildināt savu recepšu krājumu ar kādu gardu ēdienu, kura pagatavošanai nepieciešamas tikai vienkāršas sastāvdaļas.

Ar šādu recepti dalījusies interneta izdevuma kulinārijas blogere un šefpavāre Kristina Kaspersa. Salātus, par kuriem tūlīt pastāstīsim, iespējams pagatavot no tikai trim sastāvdaļām, kuras, visticamāk, jau ir jūsu ledusskapī.

Lasi arī: Tuvojas rudens dvaša: meteorologi ziņo kam sagatavoties jau no 22.jūnija

Mazāk sastāvdaļu ļauj katrai garšai izpausties pilnībā, un neviens produkts netiek “pazaudēts” pārējā masā. Piemēram, svaiga tomāta, gurķa un zaļumu kombinācija izceļ katras sastāvdaļas dabisko garšu, savukārt sarežģītos salātos dažādu garšu un tekstūru sajaukums var radīt mazāk izteiksmīgu rezultātu.

Vienkāršos salātos svarīgākā loma ir augstas kvalitātes sastāvdaļām. Laba sastāvdaļu kvalitāte dod iespēju pilnībā izbaudīt to garšu un aromātu, kas dažādos, sarežģītos salātos var nepievērst tik lielu uzmanību.

 

Precīzas sastāvdaļas un to daudzumu atradīsi raksta beigās! Ķeramies klāt pagatavošanai!

Pirmā sastāvdaļa ir gaļa!

Gaļa

Šiem salātiem derēs jebkāda veida gaļa. Var ņemt cūkgaļu, liellopu gaļu, mēli – vispār visu, kas atrodams ledusskapja plauktos. Var izmantot pat liellopa sirdi vai vistas kuņģi. Vāra gaļu līdz tā ir mīksta, pēc tam atdzesē un sagriež plānās šķēlītēs vai kubiņos.

Sīpoli

Vislabāk šajos salātos likt salātu šķirnes sīpolus – baltos vai violetos, bet, ja tādu nav pa rokai, var ņemt arī visparastākos sīpolus. Sīpolus sagriež puskociņos. Ja vēlies mazināt to asumu, vari tos apcept eļļā līdz tie kļūst zeltaini, vai arī iemērkt verdošā ūdenī uz dažām minūtēm, lai mīkstinātu garšu.

Komponists Maestro Raimonds Pauls atklāj iemeslu, kāpēc nesvin Līgo svētkus (+VIDEO)

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk