Jāpiekrīt, ka vienmēr ir patīkami papildināt savu recepšu krājumu ar kādu gardu ēdienu, kura pagatavošanai nepieciešamas tikai vienkāršas sastāvdaļas.
Ar šādu recepti dalījusies interneta izdevuma kulinārijas blogere un šefpavāre Kristina Kaspersa. Salātus, par kuriem tūlīt pastāstīsim, iespējams pagatavot no tikai trim sastāvdaļām, kuras, visticamāk, jau ir jūsu ledusskapī.
Lasi arī: Tuvojas rudens dvaša: meteorologi ziņo kam sagatavoties jau no 22.jūnija
Mazāk sastāvdaļu ļauj katrai garšai izpausties pilnībā, un neviens produkts netiek “pazaudēts” pārējā masā. Piemēram, svaiga tomāta, gurķa un zaļumu kombinācija izceļ katras sastāvdaļas dabisko garšu, savukārt sarežģītos salātos dažādu garšu un tekstūru sajaukums var radīt mazāk izteiksmīgu rezultātu.
Vienkāršos salātos svarīgākā loma ir augstas kvalitātes sastāvdaļām. Laba sastāvdaļu kvalitāte dod iespēju pilnībā izbaudīt to garšu un aromātu, kas dažādos, sarežģītos salātos var nepievērst tik lielu uzmanību.
Precīzas sastāvdaļas un to daudzumu atradīsi raksta beigās! Ķeramies klāt pagatavošanai!
Pirmā sastāvdaļa ir gaļa!
Gaļa
Šiem salātiem derēs jebkāda veida gaļa. Var ņemt cūkgaļu, liellopu gaļu, mēli – vispār visu, kas atrodams ledusskapja plauktos. Var izmantot pat liellopa sirdi vai vistas kuņģi. Vāra gaļu līdz tā ir mīksta, pēc tam atdzesē un sagriež plānās šķēlītēs vai kubiņos.
Sīpoli
Vislabāk šajos salātos likt salātu šķirnes sīpolus – baltos vai violetos, bet, ja tādu nav pa rokai, var ņemt arī visparastākos sīpolus. Sīpolus sagriež puskociņos. Ja vēlies mazināt to asumu, vari tos apcept eļļā līdz tie kļūst zeltaini, vai arī iemērkt verdošā ūdenī uz dažām minūtēm, lai mīkstinātu garšu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Pieņēmām pie sevis noklīdušu kucēnu, bet par vēlu sapratām, ka tas it nemaz nav suns
- Mana orhideja zied bez pārtraukuma: reizi mēnesī aplaistu to ar ūdeni, kuram pievienota 1 pavisam vienkārša virtuves sastāvdaļa
- Pircēja neapmierināta par redzēto Latvijas lielveikalos: ”Par ko tādu netaisos maksāt”
- Vai arī jūs mulsina jautājums, kāpēc mājās ēdiens “nav tik garšīgs”; pastāstīšu, kādus trikus izmanto kafejnīcas
- Agnese atnāca bez dāvanas un mana dēla dzimšanas dienu – patiesais iemesls man šķita dīvains
- “Beidz šo savu uzņēmējdarbību” – mans vīrs Artis mainījās, kad uzzināja par manām aktivitātēm











