Gurķi
Un atkal – vieta iztēlei ir vaļā: salātiem var pievienot gan marinētus, gan skābētus gurķus, pirms tam sagriežot tos šķēlītēs.
Lielā bļodā apvieno sagatavoto gaļu, sīpolus un gurķus. Pievieno majonēzi un, ja vēlies, sinepes. Rūpīgi samaisa, līdz sastāvdaļas ir vienmērīgi pārklātas ar mērci. Salātus var pasniegt uzreiz, vai arī atdzesēt ledusskapī pirms pasniegšanas, lai garšas labāk savienotos.
Sastāvdaļas, kas nepieciešamas salātu pagatavošanai
Gaļa (cūkgaļa, liellopu gaļa, vistas gaļa utt.) – 500 g
Sīpoli (salātu vai parastie) – 1-2 gabali
Gurķi (marinēti vai skābēti) – 300 g
Vienkāršie salāti ir ātri pagatavojami, kas tos padara par lielisku izvēli ikdienas maltītēm. Ar dažām pamatsastāvdaļām iespējams sagatavot gardus un veselīgus salātus dažu minūšu laikā.
Un kad salātos ir tikai dažas sastāvdaļas, ir vieglāk uzņemt konkrētus vitamīnus un minerālvielas. Tas ļauj labāk koncentrēties uz uzturvielām, ko sniedz konkrētās sastāvdaļa, bez citu produktu traucējoša efekta.
Tevi noteikti interesēs
- Latvijas sabiedrību pāršalc sašutuma vilnis par jauno elektrības maksas iekasēšanas kārtību: ”Tas ir murgs”by Sandra Vīgante
- Salīdzināju degvielas patēriņu ar 16 un 15 collu diskiem — stāstu, kuri izrādījās ekonomiskākiby Rinalds Zembergs
- Iekāpjot autobusā, pamanīju bērnu, bet nepievērsu tam īpašu uzmanību — pēc brīža ieraudzīju lietiņu viņa rokās, kas mani ļoti aizkustinājaby Rinalds Bergmanis