Gurķi
Un atkal – vieta iztēlei ir vaļā: salātiem var pievienot gan marinētus, gan skābētus gurķus, pirms tam sagriežot tos šķēlītēs.
Lielā bļodā apvieno sagatavoto gaļu, sīpolus un gurķus. Pievieno majonēzi un, ja vēlies, sinepes. Rūpīgi samaisa, līdz sastāvdaļas ir vienmērīgi pārklātas ar mērci. Salātus var pasniegt uzreiz, vai arī atdzesēt ledusskapī pirms pasniegšanas, lai garšas labāk savienotos.
Sastāvdaļas, kas nepieciešamas salātu pagatavošanai
Gaļa (cūkgaļa, liellopu gaļa, vistas gaļa utt.) – 500 g
Sīpoli (salātu vai parastie) – 1-2 gabali
Gurķi (marinēti vai skābēti) – 300 g
Vienkāršie salāti ir ātri pagatavojami, kas tos padara par lielisku izvēli ikdienas maltītēm. Ar dažām pamatsastāvdaļām iespējams sagatavot gardus un veselīgus salātus dažu minūšu laikā.
Un kad salātos ir tikai dažas sastāvdaļas, ir vieglāk uzņemt konkrētus vitamīnus un minerālvielas. Tas ļauj labāk koncentrēties uz uzturvielām, ko sniedz konkrētās sastāvdaļa, bez citu produktu traucējoša efekta.
Tevi noteikti interesēs
- Pieņēmām pie sevis noklīdušu kucēnu, bet par vēlu sapratām, ka tas it nemaz nav suns
- Kad pieķēru sievu, pārcēlos uz vectēva māju Latgales nomaļā ciemā; pat sapņos neredzēju, kas mani tur sagaidīs
- Dienesti lūdz iedzīvotājiem nedoties uz parkiem un kapsētām: bīstamība galvenokārt šajā Latvijas pilsētā
- Pircēja neapmierināta par redzēto Latvijas lielveikalos: ”Par ko tādu netaisos maksāt”
- Gribam palīdzēt, bet sanāk pretēji: lielākā kļūda, ko pieļauj gandrīz visi, barojot putnus ziemā
- Kāda būs vasara: pirmā lielā sinoptiķu prognoze 2026. gada jūnijam, jūlijam un augustam








