Gurķi
Un atkal – vieta iztēlei ir vaļā: salātiem var pievienot gan marinētus, gan skābētus gurķus, pirms tam sagriežot tos šķēlītēs.
Lielā bļodā apvieno sagatavoto gaļu, sīpolus un gurķus. Pievieno majonēzi un, ja vēlies, sinepes. Rūpīgi samaisa, līdz sastāvdaļas ir vienmērīgi pārklātas ar mērci. Salātus var pasniegt uzreiz, vai arī atdzesēt ledusskapī pirms pasniegšanas, lai garšas labāk savienotos.
Sastāvdaļas, kas nepieciešamas salātu pagatavošanai
Gaļa (cūkgaļa, liellopu gaļa, vistas gaļa utt.) – 500 g
Sīpoli (salātu vai parastie) – 1-2 gabali
Gurķi (marinēti vai skābēti) – 300 g
Vienkāršie salāti ir ātri pagatavojami, kas tos padara par lielisku izvēli ikdienas maltītēm. Ar dažām pamatsastāvdaļām iespējams sagatavot gardus un veselīgus salātus dažu minūšu laikā.
Un kad salātos ir tikai dažas sastāvdaļas, ir vieglāk uzņemt konkrētus vitamīnus un minerālvielas. Tas ļauj labāk koncentrēties uz uzturvielām, ko sniedz konkrētās sastāvdaļa, bez citu produktu traucējoša efekta.
Tevi noteikti interesēs
- 90% cilvēku to gatavo nepareizi: šefpavārs dalījies ar recepti, kā patiešām ir jāgatavo garšīgi kartupeļi (+ VIDEO)by Laura Andersone
- “Mēs varam komunicēt bez vārdiem…”: pie Jura un Ilzes ik vakaru ap saulrietu ierodas dīvains ciemiņš (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Naudu draugiem un radiniekiem pārskaitīt tagad aizliegts: ko nedrīkst rakstīt, lai nepazaudētu bankas kartiby Sandra Vīgante