Šoziem sāksies vēl nepieredzēta parādība – sinoptiķi ir pārsteiguši ar jaunu prognozi, kā arī Latvijai tuvojas ciklons

Nedēļas nogale gaidāma ar rudenīgi siltu, bet apmākušos laiku, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Dienā saule mijās ar mākoņiem, taču pēcpusdienā Latvijai no rietumiem tuvojas ciklons, tāpēc sākot no dienvidrietumiem debesis apmāksies, un šajos reģionos var sagaidīt lietu.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, kas piekrastē varētu kļūt brāzmains. Gaisa temperatūra sasniegs +10…+13 grādus.

Rīgā diena aizritēs ar mainīgiem mākoņiem, bet bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, un gaisa temperatūra būs +11…+12 grādi.

 

Naktī uz trešdienu vietām Latvijā gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nakts sākumā vietām vēl iespējams īslaicīgs lietus, taču nakts gaitā debesis noskaidrosies, un dažos rajonos var veidoties migla. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu un rietumu vējš.

Gaisa temperatūra noslīdēs līdz -2…+3 grādiem, bet piekrastes rajonos būs siltāk, kur temperatūra saglabāsies +4…+8 grādu robežās.

Rīgā naktī būs daļēji mākoņains un bez nokrišņiem. Mērens ziemeļrietumu un rietumu vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +5…+7 grādiem. Trešdien dienā Latvijā gaidāms saulains un sauss laiks, pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra būs +9…+12 grādi.

Lasi vēl: Sirds automašīnas apakšā – kāpēc daudzi autovadītāji sāka to piekārt, un ko tas nozīmē

Lielākajā valsts daļā periodiski gaidāms lietus, un vietām iespējama migla. Pūtīs lēns vējš, temperatūra pazemināsies līdz +2…+7 grādiem, piekrastes rajonos būs siltāk — tur gaiss atdzisīs līdz +7…+10 grādiem.

Arī Rīgā nakts būs mākoņaina ar īslaicīgu lietu. Lēns ziemeļrietumu un ziemeļu vējš, gaisa temperatūra noslīdēs līdz +7…+9 grādiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment