Gardo salātu pagatavošanas gaita
Vārītu (vai kūpinātu) vistu atdzesē un sagriež plānās strēmelītēs. Vai arī varat to brīvi saplūksnāt ar rokām.
Pagatavo marinādi no ūdens, etiķa, cukura un sāls. Sasmalciniet sīpolus, pievienojiet marinādei un samaisiet. Ļaujiet sīpoliem marinēties vismaz 30 minūtes.
Burkānus nomizo un sarīvē uz vidējas rīves. Ar nazi smalki sakapājiet cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī kaltētus valriekstus. Mērcē rozīnes karstā ūdenī 10 minūtes. Pēc tam noteciniet ūdeni un atstājiet rozīnes atdzist. Cieto sieru sarīvē uz vidējas rīves.
Kad visas sastāvdaļas ir sagatavotas, varat sākt veidot salātus. Uzreiz teikšu, ka nav obligāti jāievēro šī precīzā secība. Varat eksperimentēt un izmēģināt citas iespējas atbilstoši savai gaumei.
Salātu bļodu, vēlams plastmasas, izklāj ar pārtikas plēvi. Smalki sagriezta vai saplucināta vista veido pirmo kārtu. Pārklāj ar nelielu daudzumu majonēzes vai grieķu jogurta, lai masa būtu sulīga. Sīki sasmalcināti iemarinēti sīpoli veido otro kārtu.
Izkaisi rozīnes virs sīpoliem kā trešo kārtu. Sarīvēti uz smalkās rīves un viegli sapresēti burkāni būs ceturtā kārta. Pārsmērē ar nelielu daudzumu mērces.
Rupji sasmalcināti un izkaisīti virs burkāniem valriekstus. Tie piešķirs kraukšķīgu tekstūru. Nomizojiet un sagrieziet mazos gabaliņos apelsīnus, liec kā saldo un svaigo kārtu virs riekstiem. Sarīvē uz smalkās rīves cieto sieru un izmanto kā pēdējo kārtu. Tas piešķirs salātiem pabeigtu garšu un dekoratīvu izskatu.
Salātu virsu var viegli pārziest ar mērci, lai siers labāk turētos, un izrotāt ar pāris veselām rozīnēm vai valriekstu gabaliņiem, bet lieliski iederēsies, ja izdekorēsi ar granātāboliem un dažām dzērvenēm.
Salātus ieteicams atstāt ledusskapī uz pāris stundām, lai kārtas savilktos un garšas apvienotos. Kārtas var atkārtot, ja tiek izmantota dziļāka forma, lai salāti būtu bagātīgāki.