Spinātu pankūkas ar sieru – neparasta iecienītā ēdiena versija

Spinātu pankūkas ir krāsains un apetīti rosinošs ēdiens, kā arī lielisks uzturvielu avots.

Mīkstās mīklas kombinācija ar vieglu siera pildījumu padara tās par lielisku izvēli gan veselīgām brokastīm, gan oriģinālu uzkodu svētku galdam. Vienkāršā recepte ļauj ātri pagatavot šo ēdienu, un tā koši zaļā krāsa piešķir īpašu šarmu jebkuram mielastam.

Spināti ir arī bagāti ar A, C, K vitamīniem, folijskābi un dzelzi, un tas palīdz stiprināt imūnsistēmu un uzturēt enerģiju visas dienas garumā.

Sastāvdaļas mīklai

Olas – 2

Sāls pēc garšas

Cukurs – 1 tējkarote

Spināti – 40 g

Piens – 250 ml

Ūdens – 50 ml

Milti – 8-10 ēdamkarotes

Eļļa – 2 ēdamkarotes

Sastāvdaļas pildījumam

Šķiņķis – 250 g

Siers – 250 g

Lociņi

Majonēze – 1 ēdamkarote

Skābais krējums – 1 ēdamkarote

Pagatavošana

Mīklai olas saputo ar sāli un cukuru, pievieno sagrieztus spinātus. Ja tie ir saldēti, tos iepriekš atkausējiet un izspiediet lieko šķidrumu. Ielej pienu un ūdeni un rūpīgi samaisa.

Pakāpeniski pievienojiet miltus, lai mīkla iegūtu vēlamo konsistenci. Ja vēlaties, varat pievienot nedaudz pārtikas krāsvielas, lai iegūtu bagātīgāku krāsu.

Beigās ielej eļļu, vēlreiz samaisa un atstāj mīklu uz 10-15 min. Cep pankūkas uz labi sakarsētas pannas, kas ietaukota ar nedaudz eļļas.

Kamēr pankūkas atdziest, pagatavojiet pildījumu. Tam šķiņķi sagriež nelielos kubiņos, sarīvē sieru, pievieno smalki sagrieztus lokus. Ielej majonēzi un skābo krējumu un kārtīgi samaisa.

Uz katras pankūkas liek daļu pildījuma, ietin ērtā veidā (trijstūrī, rullītī vai aploksnē). Lai pankūkas būtu sulīgākas un iegūtu apetītlīgu garozu, gatavās pankūkas var viegli apcept uz sausas pannas no abām pusēm. Pasniedz karstas, papildinātas ar svaigiem dārzeņiem vai skābo krējumu.