Spinātu pastēte – veselīgas un vasarīgas uzkodas recepte

Vasara ir laiks, kad smagnējās maltītes gribas nolikt malā un tā vietā baudīt kaut ko vieglu, gaisīgu un vasarīgu. Šeit lieliski derēs spinātu pastēte, kas ir ļoti viegli pagatavojama.

Izmēģiniet pagtavot veselīgu un maigu pastēti ar spinātiem, kas lieliski noder brokastīs, svētku galdam vai piepildiet ar to vārītu olu pusītes vai mini salātu groziņus. Šis smēriņš lieliski iederēsies arī lavaša rullīšos vai arī ar sāļajām pankūkām.

Tik daudzpusīgi pielietojama produkta pagatavošanai jums būs nepieciešami vienkārši un viegli pieejami produkti – spināti, olas, sīpoli, ķiploki un sviests.

Sastāvdaļas

Svaigi spināti – 100 g

Olas – 3 gabali

Sīpols – 1 gabals

Ķiploks – 1 daiviņa

Sviests – 40 g

Malti melnie pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

Pagatavošanas gaita

Vispirms jāsāk ar olu sagatavošanu – tās vāra 10 minūtes no ūdens vārīšanās brīža. Kad noteiktais laiks ir pagājis, tās atdzesē, nomizo un sagriež vidējos kubiņos.

Spinātiem noņemiet kātus, noskalojiet spinātu lapas zem tekoša ūdens un nosusiniet ar papīra dvieli. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sagriež. Ja ir, varat droši izmantot ķiploku spiedi.

Pannā uzkarsē 20 gramus sviesta un uz vidējas uguns apcep spinātus divas minūtes, liek uz šķīvja, lai atdziest. Tad tajā pašā pannā pievieno pārējo sviestu un apcep sīpolu un ķiploku līdz viegli zeltainai krāsai.

Blenderī liec sagatavotās olas, spinātus, apceptu sīpolu ar ķiploku, maltus melnos piparus un sāli, tad sakuļ visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.

Ja vēlaties, varat pievienot dažas piles svaigi spiesta citrona sulas un pavisam nedaudz dažus lociņus vai dilles. Var arī pievienot kādus pētersīļu lapu, bet ar citiem zaļumiem nevajag pārspīlēt, lai tie nenomāktu spinātu garšu.