Stādiet šīs puķes netālu no tomātiem, lai ievāktu ražu līdz pat salnām

Zinnijas

Zinnijas piešķir dārzam košas krāsas un piesaista kukaiņus apputeksnētājus. Tā kā zinnijām ir ļoti izturīgi stublāji, uz šiem ziediem labprāt nolaižas arī tauriņi.

Kliņģerītes

Šis augs piesaista kukaiņus ar saviem margrietiņām līdzīgajiem ziediem oranžā un dzeltenā krāsā. Daudzi dārzkopji arī uzskata, ka kliņģerītes atbaida kukaiņus kaitēkļus, bet piesaista kukaiņus apputeksnētājus.

Timiāns

Tas ir lielisks papildaugs tomātiem, ja jūsu dārzā ir problēmas ar dzelteno svītraino tārpu. Stādot timiānu tomātu dobē un ap to, tārpi mazāk dēj olas. Timiāns arī pārklāj zemi ar sava veida “paklāju”, palīdzot saglabāt mitrumu. Tomēr jāatceras, ka šis augs ir daudzgadīgs, un, ja katru gadu pārstādāt tomātus, nāksies izrakt un pārstādīt arī timiānu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Papildus šiem augiem par lieliskiem tomātu kaimiņiem kļūs arī tādi augi kā baziliks, dilles, ķiploki, koriandrs un raudene.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment