Stādiet tos dārzeņu dārzā: 6 augi, kas uzlabo augsnes kvalitāti

Augsnes auglības uzlabošana ir viens no galvenajiem dārznieka uzdevumiem. Ja vēlaties veselīgus augus un bagātīgu ražu, jums jāuzlabo dārza augsne. To var izdarīt ar parastu augu palīdzību.

Lucerna

Lucernu uzskata par pilnvērtīgu lopbarību, kas bagātināta ar vitamīniem un mikroelementiem un ir lielisks siderāts. Lucernas siens satur daudz šķiedrvielu, olbaltumvielu, aminoskābju, proteīnu un citu mājdzīvnieku organismam nepieciešamo vielu. Kā siderāts tas bagātina augsni ar slāpekli un palielina tās auglību.

Saulespuķes

Dārzniece Bliss Bendal teica, ka saulespuķes palīdzēs izdaiļot dārzu un vienlaikus uzlabos augsnes kvalitāti. Pēc viņa teiktā, saulespuķēm ir ļoti sazarota sakņu struktūra, kas palīdz tām augt tik augstu. Tādējādi to dziļās un spēcīgās saknes augsnē rada kanālus ūdenim, gaisam un barības vielām. Turklāt šie augi palīdz no augsnes izvadīt kaitīgos metālus, kas traucē visam ziedēt.

Lasi vēl: Pikanti un garšīgi: recepte vistas gaļai saldskābā mērcē

Samtenes

Arī samtenēm ir sakņu sistēma, kas labvēlīgi ietekmē augsni, atbaidot kaitēkļus. Pateicoties plašajai sakņu sistēmai un biezajām lapām, ziedi aizsargā augsni no izžūšanas un erozijas, saglabājot tajā mitrumu. Tāpat samtenes piesātina noplicināto augsni ar visām nepieciešamajām barības vielām un uzlabo augsnes struktūru.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment