Stādiet tos dārzeņu dārzā: 6 augi, kas uzlabo augsnes kvalitāti

Zirņi

Zirņi un citi pākšaugi ir pazīstami kā slāpekli piesaistoši augi. Tie laika gaitā var ievērojami palielināt šīs svarīgās barības vielas daudzumu augsnē. Slāpeklis ir galvenā aminoskābju, kas ir olbaltumvielu pamatelementi, sastāvdaļa. Bez olbaltumvielām augi nokalst un iet bojā. Dārzos zirņus izmanto kā siderātu, lai bagātinātu augsni ar slāpekli. Zirņi spēj nomākt nezāļu augšanu un attīrīt augsni no kaitēkļiem.

Stiebrzāles

Bagātina augsni ar organiskām vielām, slāpekli, fosforu, kāliju. Uzlabo augsnes agrofizikālās, agroķīmiskās un bioloģiskās īpašības. Stiebrzāļu audzēšana nogāzēs pasargā augsni no erozijas. Slāpekļa izmantošana no gaisa un iespēja samazināt minerālmēslu lietošanu palīdz risināt ekoloģiskās problēmas.

Lupīnas

Lupīnām ir sakņu sistēma, kas labvēlīgi ietekmē augsni un apkārtējos augus, līdzsvarojot vai saistot slāpekli augsnē. Lupīna nav prasīga pret augsni, tāpēc to bieži dēvē par ideālu siderātu augsnēm, kas ir nabadzīgas ar barības vielām un ar augstu skābumu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment