Starptautiskajā daudzdienu velobraucienā “Zemgale” pārākumu izrāda Latvijas jaunie riteņbraucēji

Sestdien, 25. augustā Dobelē noslēdzās starptautiskais daudzdienu velobrauciens junioriem “Zemgale”, kurā četru posmu kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Rīgas Riteņbraukšanas skolas komandas sportists Alkess Krasts. Tāpat arī komandu vērtējumā pārliecinoši pirmajā vietā ierindojās Rīgas Riteņbraukšanas skola, aiz sevis atstājot Lietuvas junioru izlases komandu un Polijas jauno riteņbraucēju vienību.

Sestdien riteņbraucēji stājās uz starta noslēdzošajā posmā – 14 km garā individuālajā braucienā. Brauciena līderpozīcijā pēc trīs aizvadītiem posmiem atrādās Alekss Krasts, par 13 sekundēm apsteidzot Kristapu Siltumēnu un vēl par minūti Paulu Rubeni, visi TOP 3 braucēji pārstāv Rīgas Riteņbraukšanas skolu. Noslēdzošajā posmā ārvalstu sportisti bija nolēmuši nepadoties un pacīnīties par brauciena kopvērtējumu.

Izrādot spēcīgu konkurenci Latviešu jaunajiem talantiem 14 km individuālajā braucienā dienas ātrākos laikus uzrādīja Lietuvas nacionālās izlases sportisti Aristidas Kelmelis un Erikas Sidlauskas, bet trešajā vietā ierindojās Somijas riteņbraukšanas klubu “Skoda fincaycling” pārstāvošais Jakko Silankorva. Tomēr ārvalstu sportistiem neizdevās ielauzties daudzdienu brauciena kopvērtējumā, ļaujot pārliecinošu uzvaru pēc 3 sacensību dienām izcīnīt Aleksam Krastam.

Jāuzsver, ka brauciena izšķirošie notikumi norisinājās dienu iepriekš, 108 km garajā trešajā posmā. Riteņbraucējiem veicot sešus 18 km garus apļus Tērvetes un Kroņauces apkārtnē, dienas solo atrāvienu pēc 36 veiktajiem km izveidoja Alekss Krasts, kuram vēl pēc diviem apļiem pievienojās viņa komandas biedrs Kristaps Siltumēns. Abiem braucējiem sadarbojoties un izveidojot vairāk nekā minūti lielu pārsvaru par peletonu, izdevās tikt līdz finišam, pārliecinoši nostiprinot līderpozīcijas kopvērtējumā.

Posmā finiša līniju pirmais šķērsoja Kristaps Siltumēns, viņš arī pirmā posma jeb prologa uzvarētājs. Tomēr tas viņam nepalīdzēja izvirzīties brauciena līderpozīcijās, kuras nosargāja Alekss Krasts, kurš uzvarot 87 km garo otro posmu bija ieguvusi pārliecinošu pārvaru pār sekotajiem.

Kopumā no 23. līdz 25. augustam Dobeles apkārtnē junioru daudzdienu velobraucienā “Zemgale” sacentās jaunie riteņbraucēji no 6 pasaules valstīm pieveicot 217 km. Spēcīgākajām Latvijas junioru komandām spraigu sāncensību par uzvaru “Zemgales” junioru tūrē sagādāja velobraucēji no Somijas, Polijas, Baltkrievijas, Igaunijas un Lietuvas. Šogad velobrauciens norisinājās 30 reizi.

Pasākumu organizēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija, Dobeles novada Kultūras un sporta pārvalde, RSK “Tandēms”, Dobeles novada pašvaldība, Tērvetes novada pašvaldība un Dobeles sporta skola.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment