Uzglabāšanas materiālu kombinācija
Daudzos gadījumos labākā izvēle ir dažādu materiālu kombinācija atkarībā no izstrādājumu veida. Piemēram, stikla burka ar plastmasas vāku nodrošina hermētiskumu un ērtības. Papīra maisiņš ar vaska vai plastmasas oderi ir piemērots daļēji sausai pārtikai, piemēram, graudaugiem vai makaroniem.
Šī pieeja ļauj izmantot katra materiāla priekšrocības un samazināt to trūkumus. Kombinētais iepakojums ir ērts transportēšanai un ilgstošai uzglabāšanai, taču jāpievērš uzmanība to izmešanas iespējai.
Optimāls iepakojums dārzeņu un augļu uzglabāšanai
Pareiza dārzeņu un augļu iepakojuma izvēle palīdzēs ilgāk saglabāt to svaigumu un derīgās īpašības. Šeit ir populāru produktu saraksts ar ieteikumiem par labākajiem konteineriem:
Āboli — uzglabājiet koka vai plastmasas kastēs ar ventilācijas atverēm, lai nodrošinātu gaisa cirkulāciju.
Bumbieri – stikla vai plastmasas trauki ar vāku, bet ar atverēm ventilācijai, lieliski noder īslaicīgai uzglabāšanai.
Sīpoli – papīra vai auduma maisiņi, kas ļauj produktam “elpot”.
Ķiploki – sieta maisiņi vai pīti grozi ir ideāli piemēroti uzglabāšanai sausā vietā.
Kartupeļi – Uzglabājiet koka kastēs vai kartona kastēs vēsā, tumšā vietā.
Burkāni – plastmasas trauki vai koka kastes ar smiltīm uzglabāšanai pagrabā vai ledusskapī.
Kāposti – papīrs vai pārtikas plēve kāpostu galviņu iesaiņošanai, ja uzglabā ledusskapī.
Tomāti – plastmasas trauki ar caurumiem ventilācijai vai vienkārši papīra maisiņos.
Gurķi – plastmasas trauki vai stikla burkas ar hermētisku vāku īslaicīgai uzglabāšanai.
Vīnogas – stikla vai plastmasas trauki bez vāka ledusskapī.
Ogas vislabāk uzglabāt plastmasas traukos ar caurumiem vai papīra kastēs.
Ķirbis – koka kastēs vai bez iepakojuma vēsā, sausā vietā.
Zaļumi (pētersīļi, dilles, baziliks) – plastmasas vai stikla trauki ar samitrinātu papīra dvieļiem.