Vistas gaļa ir viens no daudzpusīgākajiem un populārākajiem produktiem. Tā ātri pagatavojas, nerada pārlieku smaguma sajūtu un ir piemērota daudziem dažādiem ēdieniem.
Kulinārijas blogere Katerina Movčana ir dalījusies ar recepti, kā pagatavot vistas gaļu gruzīnu gaumē. Rezultātā taps pikants, ass un nereāli garšīgs ēdiens, ko ir viegli pagatavot. Un tas viss pateicoties izsmalcinātai un daudzpusīgai garšvielu buķetei.
Sastāvdaļas vistas gaļai gruzīnu gaumē
Vistas fileja – 600 grami
Sīpoli – 3 gabali
Ķiploki – 2 daiviņas
Tomāti savā sulā – 400 grami
Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes
Valrieksti – 50 grami
Piparmētru zariņš
Ķekars pētersīļu (ja vēlaties, varat pievienot koriandru)
Hmeli-suneli – 1 tējkarote
Malta paprika – 1 tējkarote
Cukurs – 1 tējkarote
Malts koriandrs – 0,5 tējkarote
Sāls un pipari pēc garšas
Gabaliņš sviesta un nedaudz eļļas cepšanai
Vistas pagatavošanas gaita
Sagatavojiet vistas fileju, vēlams no augšstilba šķēles. Uzkarsē eļļu pannā ar augu eļļu. Uzlieciet sagriezto vistas fileju un cep uz vidējas uguns, līdz tā kļūst zeltaina.
Sīpolus sagriež puskociņos vai spalviņās un pievieno gaļai. Samaisa, pārklāj ar vāku un gatavo, līdz sīpoli kļūst mīksti, apmēram 10 minūtes, ik pa laikam maisot.
Pēc tam pannā pievieno tomātus to sulā un garšvielas: hmeli-suneli, papriku, koriandru, sāli un piparus. Pievieno tomātu pastu, labi samaisa un, laiku pa laikam maisot, sautē zem vāka 15-20 minūtes.
Smalki sasmalcina ķiplokus, piparmētru lapas, pētersīļus un sasmalcina riekstus. To visu pievieno gaļai, samaisa, vēl nedaudz pavāra un izslēdz. Pannu apklāj ar vāku un ļauj nostāvēties 15 minūtes, pēc tam var pasniegt ar jebkuru piedevu.