Sulīgs un gards liellopu gaļas šašliks ar piparmētru notīm

Recepte, kā pagatavot sulīgu un maigu liellopu gaļas šašliku. Šī ēdiena galvenais trumpis ir svaigas piparmētras.

Sastāvdaļas:

  • Liellopa fileja – 0,5 kg
  • Puravi – 1 gabals (kātiņš)
  • Paprika – 1 gabals
  • Šampinjoni vidēja izmēra – 10 gabali
  • Zema tauku satura biezpiens – ¾ glāze
  • Vidēja izmēra tomāti – 2 gabali
  • Saldās sinepes – 1 tējkarote
  • Asās sinepes – 1 tējkarote
  • Lauru lapas – 6-8 gabali
  • Dabīgais jogurts – 1 pilna glāze
  • Citroni – 3 gabali
  • Saulespuķu eļļa – 4/4,5 tējkarotes
  • Svaigas piparmētras – 4-6 zariņi
  • Sāls – pēc garšas;
  • Maltu papriku maisījums – pēc garšas.

Pagatavošana:

Bļodā sajauc divu veidu sinepes ar jogurtu, biezpienu, viena citrona miziņu (sarīvētu uz smalkās rīves), sāli, paprikas maisījumu, smalki sakapātu piparmētru un smalki sagrieztu vienu citronu (bez mizas).

Rūpīgi nomazgājiet liellopu gaļu zem auksta tekoša ūdens. Labi nosusiniet ar papīra dvieļiem. Mīkstumu sagriež vienveidīgos vidēja izmēra gabalos. Apcep desmit līdz divpadsmit minūtes nelielā daudzumā saulespuķu eļļas. Pievieno sāli un maltu piparu maisījumu, kā arī citronu sulu. Viegli apceptos gaļas gabalus liek sagatavotajā jogurta, piparmētru marinādē. Ievieto uz 3-4 stundām ledusskapī.

Lasi arī: Vecmāmiņas padomi, kā iztīrīt dažādus sadzīves traipus no apģērba

Papriku nomazgā un nosusina. Noņemiet kātu un sēklas. Mīkstumu sagriež strēmelēs. Nomazgājiet sēnes un nosusiniet. Sagriež ceturtdaļās. Nomazgājiet un nosusiniet puravus. Sagriež vidēja biezuma gredzenos. Nomazgājiet tomātus un nosusiniet. Sagriež vidēja izmēra kubiņos vai šķēlēs.

Saliec šašliku virknē, pēc kārtas liekot visas sastāvdaļas, ieskaitot lauru lapu. Cep uz atklātas uguns, līdz no abām pusēm izveidojas gaiši brūna garoziņa.

Leave a Comment