Suns zābakos. Speciālisti paskaidroja, vai suņi ir jāģērbj pastaigā

Nemierīgie jorkieši košos kombinezonos, moderns buldogs džemperī, nesavaldīgs pūdelis sarkanajos zābakos – tieši tā, kā ģērbjas savu mīluļu saimnieki. Bet vai tiešām ir vajadzīgs mētelis, vai arī tā ir vairāk saimnieka iegriba?

SALST ARĪ LIELIE SUŅI

Pārsvarā pastaigām ģērb īsspalvaino šķirņu suņus.

– Itāļu kurti, toiterjeri, čivavas, vipetes aukstumā var pat nosalt. Šiem suņiem ir plāns kažoks, tāpēc viņiem ieteicams sagatavot drēbes ziemai. Bet, piemēram, špicu suņi aukstā laikā staigā mierīgi: tiem ir bieza un silta vilna, tāpēc viņi nebaidās no sala, stāsta Ivans Fiļs.

Zooveikalā var atrast dažādas iespējas: modeli ar mākslīgo kažokādu, vilnas “mēteli”, kombinezonu ar kapuci vai bez tā. Taču eleganti svārki un T-krekli ir vairāk fotosesijām. Vēlam rudenim un ziemai suņiem, tāpat kā cilvēkiem, labāk izvēlēties siltāku apģērbu.

– Arī lielām suņu šķirnēm var būt nepieciešami kombinezoni un mēteļi. Spēcīgā aukstā laikā, piemēram, Dobermaniem vai Rotveileriem var būt nepieciešams apģērbs. Viņi ir īsspalvaini un necieš salu,” piebilda eksperts.

Kā zināt, kad ir pienācis laiks iegādāties kažoku savam sunim? Pastaigājoties ilgāk par 10 minūtēm un temperatūra ārā ir zem mīnus 7–10 grādiem, īsspalvainus suņus labāk ietērpt specializētā izolētā apģērbā. Jūs varat doties nelielās pastaigās “nepieciešamības dēļ”, nepārģērbjoties. Ņemiet vērā arī to, kā tieši staigājat. Ja suns ir jauns, aktīvs un visu pastaigu pavadīsi, metot viņam frisbiju, kombinezons būs lieks un var pat traucēt tā kustībām. Nesteidzīgas pastaigas laikā pa parku labāk siltināt savu mīluli. Pievērsiet uzmanību četrkājainā dzīvnieka stāvoklim. No aukstuma suņi sāk vilkt ķepas, kratīt un dažreiz pat čīkstēt. Labāk neļaut lietām nonākt līdz šim punktam.

NEAIZMIRSTI 

Ziemai labāk izvēlēties kombinezonu no vēja necaurlaidīga auduma ar izolāciju, ar siltām aizdarēm vai aukliņu. Ja sunim ir gara spalva, rāvējslēdzējs vispār nav jūsu izvēle – spalva ieķersies mehānismā. Ir labi, ja suņu drēbēm ir atstarojošas svītras: ziemā agri kļūst tumšs, un ar šādu aksesuāru jūsu mīlulis būs redzams pastaigā.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kurām 2024. gada februāris nesīs finansiālu veiksmi: Andželas Pērles horoskops

Tērpus labāk iegādāties, ierodoties veikalā ar savu četrkājaino suni: konsultants palīdzēs izvēlēties pareizo izmēru. Suns ātri pierod pie ērtām drēbēm, tāpēc nevajadzētu būt problēmām pierast pie siltas garderobes. Bet ar apaviem tas ir grūtāk.

APAVI

“Viņi pērk suņiem zābakus nevis tāpēc, lai pasargātu tos no aukstuma, bet lai aizsargātu viņu smalkos ķepu spilventiņus,” skaidro eksperts. Runa pat nav par aukstumu. Uz ceļiem jūs varat iekāpt dažādās ķīmiskās vielās, un tās var sabojāt ādu.

“Bet bieži mājdzīvnieki atsakās iet ārā apavos – viņi vienkārši apguļas un neceļas, kamēr apavi nav novilkti,” atzīst speciālists. – Mēģiniet pieradināt savu suni apmācībā. Paslavējiet un iedodiet savam mājdzīvniekam kādu gardumu ikreiz, kad viņš labi reaģē uz apaviem. Vai jūsu mājdzīvnieks ļāva jums uzvilkt kurpes? Tas ir cienasta cienīgs! Vai jūs pasperāt dažus soļus koridorā? Jūs esat pelnījuši gardu gabalu! Vai jūs gājāt ārā ar zābakiem? Nosviniet to ar uzslavām un gardumiem! Tādā veidā dzīvnieks sapratīs, ka piekrišana valkāt apavus ir izdevīga. Ja pierunāšana un kārumi nedod rezultātus, tad apavu vietā izmēģiniet vasku ķepu spilventiņiem – tas veido aizsargplēvi. Pirms došanās pastaigā viņiem jāieeļļo ķepas, bet, atgriežoties mājās, tās rūpīgi jāizskalo, iesaka eksperts.

Ja ķepu spilventiņi joprojām ir saplaisājuši, palīdz ziede (nopērkama zooveikalos). Šādas ziedes ir paredzētas īpaši dzīvniekiem.

Lasi vēl: Tuvojas spēcīgākais spoguļdatums šogad, izmanto tā spēku maksimāli!

– Un kamēr ķepas dzīst, var pamēģināt staigāt ārā īpašās zeķēs-pārvalkos. Parasti suņi tos pieņem labāk nekā zābakus, jo sajūt zeķēs virsmu, atzīmē eksperts. Zābaki var radīt ne tikai diskomfortu, bet arī savainojumus. Mājdzīvniekiem, kuri pie tiem nav pieraduši, ķepas vienkārši būs ar ledu, tāpēc jābūt uzmanīgiem, kad parādās pirmais ledus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment