Maijā vienmēr gatavoju un lieku burkās – gardākas receptes vienkārši nav! Šis mērces variants pie šašlika pārspēj visus citus.
Un pats interesantākais – neviens netic, ka šī garduma pamatā ir dilles. Šodien parādīšu, cik vienkārši un ātri to pagatavot – šo mērci gatavosiet atkal un atkal, ne tikai pie šašlika!
Recepte ir pavisam vienkārša — sagatavošana aizņem tikai 5 minūtes un tad atliek tikai visu samaļ. Tik vienkāršu recepti tiešām būs grūti atrast. Un lai šāda garšas super— tas jau vispār neticami! Sastāvdaļas, kā vienmēr, atstāšu beigās.
Kā pagatavot
Nu ko, sākam? Ņemam dilles. Daudz. Kātiņus varat nogriezt vai atstāt — kā pašiem patīk. Es parasti tos noņemu un izmantoju gurķu marinēšanai. Bet ar dillēm — augšdaļām — jau gatavoju mērci.
Sagriežam tās, ne pārāk smalki — vienkārši vairākās daļās. Un liekam blenderī. Ja blendera nav, derēs arī gaļas mašīna.
Kā jūs jau sapratāt, tas būs pamatā. Tālāk mums vajadzēs citronu. Veselu. No tā sarīvējam mizu, no visa citrona. Pēc tam izspiežam sulu, bet tikai no vienas pusītes. Visu šo arī, protams, liekam blenderī.
Tautas zīmes 6. maijam: ko nevajadzētu darīt, lai izvairītos no nepatikšanām
VIDEO:
Kas vēl? Ņemam Dižonas sinepes. Parastās galda sinepes šeit neder. Nu labi, var izmantot arī tās, bet tas nebūs labākais variants — ar parastajām mērce sanāks rūgtāka un asāka. Bet Dižonas sinepes ir tieši laikā. Pievienojam tās dillēm.
Tālāk — ķiploki, obligāti svaigi. Nomizojam, viegli saspiežam ar naža plakanumu un liekam tajā pašā blenderī.
Lasi vēl: Maģiskie 2025. gada maija datumi: kad Visums dāvā veiksmi, labklājību un laimi
Un visbeidzot – augu eļļa. Jebkura. Pielejam un ieslēdzam blenderi, lai visu sablenderētu. Viss! Ilgāk bija stāstīt un rādīt.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu
- Nekad neglabājiet tur sīpolus: tie pārvērtīsies “putriņā”
- Vīrieši neizvēlas ideālas sievietes — viņi izvēlas gudrās: mana vecmāmiņa bija precējusies 60 gadus un zināja, kāpēc
- Ņemu glāzi kefīra, mazliet maltās gaļas un pēc neilga laika ceļu galdā lieliskas vakariņas visai ģimenei
- Kā intervijā pareizi atbildēt uz jautājumu “Kāpēc jūs pametāt savu iepriekšējo darbavietu?”
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu











