Tiešām tikai 5 minūtes – un mērce gatava!
Pasniedzam pie jebkura ēdiena. Bet, tā kā maijs jau klāt un visi ķeras pie iesmiem, tad, protams, cepam šašliku un tūlīt arī nogaršojam!
Esmu pārliecināta – tik gardu mērci pie šašlika jūs vēl nekad neesat ne gatavojuši, ne nogaršojuši. Ņemiet dilles uzreiz vairāk – šī mērce noteikti nepazudīs. Tā ir tik garda, ka to var ēst pat ar karoti.
Es parasti sagatavoju vairākas šādas burciņas, un, ja nu tomēr neapēd visu uzreiz (kas notiek ļoti reti), tad glabāju ledusskapī vairākas dienas — stāv lieliski. Var arī sasaldēt, un tad lai stāv visu vasaru vai pat ziemu — nekas ar to nenotiks.
Atstāju savas pārbaudītās proporcijas. Starp citu, sāli nevajag pievienot — tā jau ir sinepēs.
Sastāvdaļas un daudzumi
Dilles – 300 g
1 citrona miziņa
Sula no ½ citrona
Dižonas sinepes – 3 ēdamkarotes
Ķiploks – 2 lielas daiviņas
Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
Lasi vēl: 05.05.2025: ko mums nes spoguļdatums
Lai jums labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Uzņēmējs atmasko shēmu, kā no Latvijas budžeta un valsts iedzīvotājiem tiek izkrāpti desmitiem miljoni eiro
- Kā izvēlēties mandarīnus: ekspertu ceļvedis par šķirnēm, uzglabāšanu un 3 negaidītām pazīmēm veikalā
- Gudrs japāņu triks, kā “saldināt” skābus mandarīnus: vienkārši iemērciet tos ūdenī
- Latvijas Veterinārārsti ceļ trauksmi kaķu un suņu īpašniekiem: ”Šīs 5 lietas obligāti jāizdara to īpašniekiem decembrī”
- Torte “Āboli sniegā” – vienkārša un ātra vecmāmiņas recepte gardam desertam, kas burtiski kūst mutē
- Stiprs sals vai atgriezies rudens: meteorologs Toms Bricis paziņo, kādi laika apstākļi Latvijā būs līdz 10. decembrim









