Super garda recepte – ideāli pie šašlika; Maijā gatavoju un lieku burkās

 

Tiešām tikai 5 minūtes – un mērce gatava!

Pasniedzam pie jebkura ēdiena. Bet, tā kā maijs jau klāt un visi ķeras pie iesmiem, tad, protams, cepam šašliku un tūlīt arī nogaršojam!

Esmu pārliecināta – tik gardu mērci pie šašlika jūs vēl nekad neesat ne gatavojuši, ne nogaršojuši. Ņemiet dilles uzreiz vairāk – šī mērce noteikti nepazudīs. Tā ir tik garda, ka to var ēst pat ar karoti.

Es parasti sagatavoju vairākas šādas burciņas, un, ja nu tomēr neapēd visu uzreiz (kas notiek ļoti reti), tad glabāju ledusskapī vairākas dienas — stāv lieliski. Var arī sasaldēt, un tad lai stāv visu vasaru vai pat ziemu — nekas ar to nenotiks.

Atstāju savas pārbaudītās proporcijas. Starp citu, sāli nevajag pievienot — tā jau ir sinepēs.

 Sastāvdaļas un daudzumi

Dilles – 300 g

1 citrona miziņa

Sula no ½ citrona

Dižonas sinepes – 3 ēdamkarotes

Ķiploks – 2 lielas daiviņas

Augu eļļa – 3 ēdamkarotes

Lasi vēl: 05.05.2025: ko mums nes spoguļdatums

Lai jums labi garšo!