Tiešām tikai 5 minūtes – un mērce gatava!
Pasniedzam pie jebkura ēdiena. Bet, tā kā maijs jau klāt un visi ķeras pie iesmiem, tad, protams, cepam šašliku un tūlīt arī nogaršojam!
Esmu pārliecināta – tik gardu mērci pie šašlika jūs vēl nekad neesat ne gatavojuši, ne nogaršojuši. Ņemiet dilles uzreiz vairāk – šī mērce noteikti nepazudīs. Tā ir tik garda, ka to var ēst pat ar karoti.
Es parasti sagatavoju vairākas šādas burciņas, un, ja nu tomēr neapēd visu uzreiz (kas notiek ļoti reti), tad glabāju ledusskapī vairākas dienas — stāv lieliski. Var arī sasaldēt, un tad lai stāv visu vasaru vai pat ziemu — nekas ar to nenotiks.
Atstāju savas pārbaudītās proporcijas. Starp citu, sāli nevajag pievienot — tā jau ir sinepēs.
Sastāvdaļas un daudzumi
Dilles – 300 g
1 citrona miziņa
Sula no ½ citrona
Dižonas sinepes – 3 ēdamkarotes
Ķiploks – 2 lielas daiviņas
Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
Lasi vēl: 05.05.2025: ko mums nes spoguļdatums
Lai jums labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Katrs otrais bankomāta lietotājs pieļauj šīs 8 kļūdas, pat ja ir pārliecināts, ka tajā nav nekā sarežģīta
- Pastāstīšu kā viegli un garšīgi pagatavot maltās gaļas pīrāgu: vīrs parasti prasa papildporciju
- Ja vien mēs jau toreiz būtu zinājuši, kādas lietas savos 60 gados sastrādās mana mamma, no Latvijas aizbraucot peļņā uz Itāliju
- Vai tiešām vēl viena atvasara: sniegta detalizēta novembra laika prognoze — ko sagaidīt iedzīvotājiem
- Pagatavoju 6 litrus lieliska veļas mazgāšanas līdzekļa gandrīz par velti: lēti un efektīvi
- No 22.oktobra par šāda tipa uzlīmēm un plēvēm uz automašīnas, pienākas sods – kurās valstīs