Tiešām tikai 5 minūtes – un mērce gatava!
Pasniedzam pie jebkura ēdiena. Bet, tā kā maijs jau klāt un visi ķeras pie iesmiem, tad, protams, cepam šašliku un tūlīt arī nogaršojam!
Esmu pārliecināta – tik gardu mērci pie šašlika jūs vēl nekad neesat ne gatavojuši, ne nogaršojuši. Ņemiet dilles uzreiz vairāk – šī mērce noteikti nepazudīs. Tā ir tik garda, ka to var ēst pat ar karoti.
Es parasti sagatavoju vairākas šādas burciņas, un, ja nu tomēr neapēd visu uzreiz (kas notiek ļoti reti), tad glabāju ledusskapī vairākas dienas — stāv lieliski. Var arī sasaldēt, un tad lai stāv visu vasaru vai pat ziemu — nekas ar to nenotiks.
Atstāju savas pārbaudītās proporcijas. Starp citu, sāli nevajag pievienot — tā jau ir sinepēs.
Sastāvdaļas un daudzumi
Dilles – 300 g
1 citrona miziņa
Sula no ½ citrona
Dižonas sinepes – 3 ēdamkarotes
Ķiploks – 2 lielas daiviņas
Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
Lasi vēl: 05.05.2025: ko mums nes spoguļdatums
Lai jums labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc daudzas sievietes mūsdienās izvēlas mainīt savu dzīvi pat pēc 30 vai 40 gadu kopdzīves — 7 iemesli
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu
- 5 kļūdas, kas džinsus padara par sievietes sliktāko izvēli: izvēloties tādas bikses, jūs izskatīsieties slikti
- Sinoptiķi brīdina: 13. novembrī sāksies nedēļa, kas var samulsināt pat rūdītākos
- Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu
- Kā pareizi novembrī apsegt rozes, lai tās viegli pārziemotu un priecētu ar krāšņiem ziediem pavasarī









