Super garda recepte – ideāli pie šašlika; Maijā gatavoju un lieku burkās

 

Tiešām tikai 5 minūtes – un mērce gatava!

Pasniedzam pie jebkura ēdiena. Bet, tā kā maijs jau klāt un visi ķeras pie iesmiem, tad, protams, cepam šašliku un tūlīt arī nogaršojam!

Esmu pārliecināta – tik gardu mērci pie šašlika jūs vēl nekad neesat ne gatavojuši, ne nogaršojuši. Ņemiet dilles uzreiz vairāk – šī mērce noteikti nepazudīs. Tā ir tik garda, ka to var ēst pat ar karoti.

VIDEO:

Es parasti sagatavoju vairākas šādas burciņas, un, ja nu tomēr neapēd visu uzreiz (kas notiek ļoti reti), tad glabāju ledusskapī vairākas dienas — stāv lieliski. Var arī sasaldēt, un tad lai stāv visu vasaru vai pat ziemu — nekas ar to nenotiks.

Atstāju savas pārbaudītās proporcijas. Starp citu, sāli nevajag pievienot — tā jau ir sinepēs.

 Sastāvdaļas un daudzumi

Dilles – 300 g

1 citrona miziņa

Sula no ½ citrona

Dižonas sinepes – 3 ēdamkarotes

Ķiploks – 2 lielas daiviņas

Augu eļļa – 3 ēdamkarotes

Lasi vēl: 05.05.2025: ko mums nes spoguļdatums

Lai jums labi garšo!