Super garšīgie, sātīgie salātiņi ar marinētiem gurķīšiem, kuri bija vieni no iecienītākajiem PSRS laikos bufetēs

Foto – ekrānuzņēmums

Ļoti gardi un sātīgi salāti, kādus reiz piedāvāja bufetēs PSRS laikos — tie, kas tos ir nogaršojuši, zina, ka to garša bija patiešām izcila!

Turklāt šo salātu gatavošanai nepieciešamas tikai 4 sastāvdaļas, lai visa ģimene būtu paēdusi. Viena no galvenajām sastāvdaļām ir vistas gaļa.

Vistas gaļai ir viegla, neitrāla garša, kas labi pieskaņojas dažādiem salātu komponentiem un mērcēm. Tā neizceļas pārlieku spēcīgi, bet papildina kopējo garšas paleti.  Vistas gaļa lieliski uzsūc dažādas garšvielas, marinādes un mērcītes, padarot salātus daudzveidīgus. Tā var būt gan maiga, gan pikanta, atkarībā no izmantotajām garšvielām.

Lasi arī: Mājā ir mušas, odi un mušiņas. Es jums parādīšu noderīgu triku, kas palīdzēs ātri un uz visiem laikiem no tām atbrīvoties

Plus, vistas gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām, kas salātiem piešķir sātīgumu un ilgāku sāta sajūtu, padarot tos ne tikai gardus, bet arī pilnvērtīgus kā ēdienreizi. Visbeidzot, vistas gaļa ir arī salīdzinoši viegli sagatavojama un tā ir pieejama par samērīgu cenu, kas padara to par labu izvēli.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Foto – ekrānuzņēmums

Tātad, kā gatavot slavenos salātiņus?

Pagatavošana:

1. Vispirms nedaudz sālītā ūdenī izvāra vistas fileju. Pēc tam, protams, tā nedaudz jāatdzesē.

 

Foto – ekrānuzņēmums

2. Kamēr vistas gaļa vārās, smalki sagrieziet sīpolus. Uzkarsē pannu, kurā ielieta nedaudz eļļa. Tajā apcep sīpolus, bet ne pārāk stipri. Lai tie tikai kļūst mīksti. Pēc tam tos noņem un novieto atsevišķā traukā.

3. Ūdenī liek vārīties burkānu, novāra to mīkstu (bet nepārvāra!). Noliek atsevišķā traukā atdzesēties. Kad tas ir atdzisis, sarīvē burkānu uz rupjās rīves.

4. Sīki sagriež marinētus gurķīšus.

5. Tiklīdz gaļa ir atdzisusi, to sagriež smalkās strēmelītēs, un liek to salātu bļodā.

6. Pēc tam pievieno ceptus sīpolus un burkānus. Pievieno marinēto gurķi. Liek klāt majonēzi un visu kārtīgi samaisa.

7. Var salātiņus dekorēt ar kādu pētersīli vai dillīti.

Foto – ekrānuzņēmums

Sastāvdaļas:

Vistas fileja – 2 gab.
Burkāni – 1 gab.
Sīpols – 1 gab.
Marinēti gurķi – 4 gab.
Majonēze – 4 ēdamkarotes

Padoms!

Šie ir ļoti vienkārši, bet arī ļoti garšīgi salāti, kurus nav grūti pagatavot. Ēdiens būs garšīgāks, ja ļausiet tam dažas stundas nostāvēties pirms pasniegšanas nostāvēties ledusskapī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment