Super-kēkss. Nemaz negaidīju, ka izdosies tik garšīgi…

Kādu laiku atpakaļ nolēmu pagatavot kaut ko no savas vecmāmiņas pavārgrāmatas – ko viņa man bija iedevusi. Rezultāts pārsteidza gan mani, gan arī visus viesus, kuri bija paspējuši pagaršot maltīti. 

Vecmāmiņas pavārgrāmatā redzēju daudz dažādus veidus, kā pagatavot kēksus. Sakarā ar to, ka nebija laika iedziļināties detaļās – nolēmu pagatavot to, kas pirmais acīs “iekrita”. Pēdējo reizi vecmāmiņas kēksu ar gaļu biju ēdis vairāk kā 26 gadus atpakaļ, bet atcerējos, ka tas bija unikālas garšas – vienmēr pārsteidza visus viesus. Pēc neilgām pārdomām, pieņēmu lēmumu un pagatavoju to pats – rezultāts bija kolosāls.

 

Interesanti fakti

Veselīgāki kēksu varianti var ietvert pilngraudu miltus, samazinātu cukura daudzumu un pievienotus dārzeņus vai augļus, lai palielinātu uzturvērtību.

Kēksi var būt gan saldi, gan sāļi. Sāļie kēksi bieži satur siera, dārzeņu, gaļas vai garšaugu piedevas. Ātrās uzkodas kēksus var pagatavot lielos daudzumos un uzglabāt vairākas dienas, padarot tos par ērtu brokastu vai uzkodu variantu.

Trīs dāmas pensijas gados izlēma: “Pie velna visus, mēs pašas par sevi parūpēsimies”; Tagad viņas dzīvo ļoti labi un komfortā

Uzturvērtība ir atkarīga no izmantotajām sastāvdaļām. Tradicionālie kēksi bieži satur daudz cukura un tauku, taču ir iespējams pagatavot veselīgākus variantus, izmantojot pilngraudu miltus, mazāk cukura un pievienojot uzturvielām bagātus ingredientus, piemēram, auzas, riekstus un augļus.

Silikona, metāla vai papīra formiņas bieži tiek izmantotas, lai atvieglotu kēksu izņemšanu no pannas un uzlabotu prezentāciju.

 

 Tagad ķeramies klāt pagatavošanai! Precīzu sastāvdaļu daudzumu un sarakstu atradīsi raksta beigās!

Draudzene no Itālijas atklāj, kā mājās var izcept izcilu ciabatas maizi. Es vienmēr izvēlos cept tieši šādu maizi

Pagatavošana

Pildījumam sieru un desu sagriežam lielos kubiņos. Olīvas gredzenos.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment