3. Nomazgājiet burkas, līdz tās, varat tās sterilizēt. Es pati nesterilizēju, tikai rūpīgi nomazgāju burkas ar mazgāšanas līdzekli vai (ja burku ir daudz) – ievietoju trauku mazgājamajā mašīnā intensīvā režīmā. Uzreiz pagatavojiet vajadzīgo skaitu vāciņu.
4. Piepildiet burkas ar garšvielām un ievietojiet tajās gurķus pēc iespējas ciešāk, līdz pat augšai.
5. Katliņā uzvāriet ūdeni, tiklīdz tas uzvārīsies, pirmo reizi aplejiet gurķus burkās, aizvākojiet ar vāciņiem un atstājiet burkas atdzist, apmēram 30 minūtes. Šajā laikā pārējo ūdeni no katla notecina, atstājot nedaudz apakšā, “lai būtu rezerve”, un ielej tajā vajadzīgo cukura un sāls daudzumu.
6. Burkas ir nedaudz atdzisušas. No tām notecina ūdeni katlā ar sāli un cukuru, atkal liek vārīties.
7. Kamēr marināde vārās, katrā burkā ielejam vajadzīgo etiķa daudzumu.
8. Ielejam burkās vārošo marinādi līdz pat augšai un uzreiz aizskrūvējam zem skārda/skrūvju vāciņa.
9. Gatavos izstrādājumus apgrieziet otrādi (lai vāciņi tiktu papildus sterilizēti) un atstājiet tos tā, līdz tie pilnībā atdziest.
Šādi gurķi lieliski uzglabājas istabas temperatūrā.
Tevi noteikti interesēs
- Šefpavāra Mārtiņa Sirmā “mājas” pica: gatava dažās minūtēs un nepieciešamas tikai četras sastāvdaļasby Laura Andersone
- Kā man, rīdziniecei 60+, izskatīties stilīgi un jauneklīgi: desmit tēli iedvesmaiby Rinalds Bergmanis
- Ieliekot sevi un rūpes 53 gadus vecā nekoptā vīrietī, sieviete beidzot saprata vienkāršu lietuby Rinalds Bergmanis