Šis ēdiens – enerģijas ražotne ir nepieciešamība katros iepirkumu ratiņos. Dienvidāfrikā augušais auglis ir bagāts ar taukiem, kas nepieciešami smadzeņu darbībai. Kaut 65% tā sastāvs ir tauki, tie tomēr ir Omega3 tauki un oleīnskābes, – abi vienlīdz svarīgi sirds veselībai. Avokado sastāvā ir gan zems cukura līmenis, gan ogļhidrātu saturs, kā arī avokado satur tiamīnu B1 vitamīnu, riboflavīnu B2 vitamīnu un A vitamīnu. Iespējams, ka avokado ir viens no noderīgākajiem augļiem, ko lietot uzturā.
Avokado ir izmantojams kā saistviela- gatavojot kokteiļus vai “smūtijus”. Saldiem vai sāļiem kokteiļiem – avokado saderēs ar visu!
Maigā avokado garša sajaukta ar krēmīgu pienu vai saldo krējumu, kam pievienota vaniļa – izcilība!
Avokado našķi jeb frī – sagriezts avokado šķēlītēs, kas ietīts rīvmaizes garoziņā.
Avokādo cepta ola ar bekona grauzdiņiem. Kaut grūi apgalvot, ka bekons ir veselīgs un vitāli nepieciešams, tomēr viegli iztēloties tā vieglo sāļumu, ko apvij maiga olas masa un avokado krēmīgums.
Un galu galā – avokado humuss. Garšvielas un citrona sula – nepārspējama pilnība.
Avots: healtproper.com
Tevi noteikti interesēs
- Vedeklai nesen bija jubileja glaunā Jūrmalas restoranā, bet svētkos nebija normāla ēdiena, tāpēc diemžēl man nācās rīkotiesby Rinalds Bergmanis
- Astrologs Kristaps Baņķis brīdina par bīstamiem notikumiem Latvijā un pasaulē 27.aprīlīby Laura Blūma
- Ūsiņa diena 23.aprīlī – vieni no senākajiem senlatviešu svētkiem: 6 lietas, kas jāizdara, lai iegūtu aizsardzību un svētībuby Laura Blūma