Šis ēdiens – enerģijas ražotne ir nepieciešamība katros iepirkumu ratiņos. Dienvidāfrikā augušais auglis ir bagāts ar taukiem, kas nepieciešami smadzeņu darbībai. Kaut 65% tā sastāvs ir tauki, tie tomēr ir Omega3 tauki un oleīnskābes, – abi vienlīdz svarīgi sirds veselībai. Avokado sastāvā ir gan zems cukura līmenis, gan ogļhidrātu saturs, kā arī avokado satur tiamīnu B1 vitamīnu, riboflavīnu B2 vitamīnu un A vitamīnu. Iespējams, ka avokado ir viens no noderīgākajiem augļiem, ko lietot uzturā.
Avokado ir izmantojams kā saistviela- gatavojot kokteiļus vai “smūtijus”. Saldiem vai sāļiem kokteiļiem – avokado saderēs ar visu!
Maigā avokado garša sajaukta ar krēmīgu pienu vai saldo krējumu, kam pievienota vaniļa – izcilība!
Avokado našķi jeb frī – sagriezts avokado šķēlītēs, kas ietīts rīvmaizes garoziņā.
Avokādo cepta ola ar bekona grauzdiņiem. Kaut grūi apgalvot, ka bekons ir veselīgs un vitāli nepieciešams, tomēr viegli iztēloties tā vieglo sāļumu, ko apvij maiga olas masa un avokado krēmīgums.
Un galu galā – avokado humuss. Garšvielas un citrona sula – nepārspējama pilnība.
Avots: healtproper.com