Uz destilētu ūdeni tas neattiecas – tu vari to vārīt atkal un atkal nebeidzamas reizes.
Pastāv arī vēža risks
Ir cilvēki, kuri pamatoti apgalvo, ka atkārtoti vārīts ūdens var izraisīt vēzi. Kaut gan vēl nav veikti padziļināti pētījumi, šie spriedumi nav arī bez pamata. Kaitīgo ķimikāliju koncentrēšanās ūdenī palielina risku saslimt ar vairākām slimībām, starp kurām ir arī vēzis.
Kaut arī nav vēl zināms, vai kaitīgo ķimikāliju koncentrācija atkārtoti vārītā ūdenī ir pietiekami augsta, lai būtu nopietns pamats satraukumam par vēža iespējamību, jebkurā gadījumā daudz labāka ideja ir nevārīt ūdeni vēlreiz.
Ja nākamreiz, kad dodies gatavot tēju vai kafiju, tējkannā vēl ir palicis ūdens no iepriekšējās vārīšanas – izlej to un ielej svaigu. Tas ir pietiekami vienkārši, lai sāktu to darīt savas veselības vārdā.
Avots: simpleorganiclife.org
Tevi noteikti interesēs
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Mājās sāka tecēt ūdens krāns, apjuku un nezināju ko darīt: skrēju pie kaimiņa – vēlāk par mums sāka tenkot
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- “Cik ļoti laiki ir mainījušies” teica mana vīramāte, kad es sacēlu vētru par Omnivas kurjeru, kas kavējas; “Agrāk tādu pat nebija”
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu







