Sviestmaižu kūka – oriģinālas zviedru uzkodas recepte

Smörgåstårta ir sāļš pīrāgs, kas pagatavots no vairākiem dažādu sviestmaižu kārtojumiem un dekorēts ar krējuma sieru, dārzeņiem un jūras veltēm vai gaļu un sieru.

Lai gan Zviedrijā to sauc par kūku, patiesībā tā drīzāk ir milzīga kārtu sviestmaize, kas dekorēta tā, lai izskatītos kā kūka.

Sastāvdaļas

Polārmaize vai baltmaizes šķēles

Pirmais pildījums:

3 ēdamkarotes skāba krējuma

1 ēdamkarote Dižonas sinepes

150 g kūpināta laša

50 g rukolas

Otrais pildījums:

6 cieti vārītas olas

2 ēdamkarotes skābs krējums

3 ēdamkarotes majonēzes

1 ēdamkarote Dižonas sinepes

1 ēdamkarote svaigu diļļu vai loku

Trešais pildījums:

125 g krēmsiera

2 ēdamkarotes skāba krējuma

200 g nomizotu garneļu

50 g rukolas

Virsma:

250 g krējumsiera

4 ēdamkarotes skāba krējuma

1 vārīta ola

1 gurķis

4 redīsi

1/2 citrona

5 šķēles kūpināta laša

100 g nomizotu garneļu

Svaigas dilles

Pagatavošana

Pagatavo pirmo pildījumu – sajauc skābo krējumu un Dižonas sinepes. Pievieno smalki sagrieztu lasi un rokolu. Labi sajauc.

Gatavo otru pildījumu – cieti varītas olas sagriež mazos gabaliņos. Sajauc olas ar skābo krējumu un majonēzi, Dižonas sinepēm un zaļumiem. Samaisa kārtīgi.

Trešajam pildījumam sajauc krēmsieru un skābo krējumu. Pievieno nomizotās garneles un rukolu, rūpīgi samaisa.

Virskārtai sajauc krēmsieru un skābo krējumu. Smalkos gabaliņos sagriež vārītu olu, gurķi un redīsus. Pievino citrona sulu, lasi un garneles, visu samaisa.

Paņem maizes šķēles un sāk veidot “kūku”. Vispirms uzklāj pirmo pildījumu, tad liek virsū maizes šķēli, tad otru pildījumu, atkal maizi, trešo kārtu, maizi un beigās virskārtu. Ēdienu var dekorēt arī ar zaļumiem pēc savas izvēles

Leave a Comment