T/C Spice tiek atklāta mākslas izstāde “Latvija aiz loga”

Piektdien, 26.oktobrī plkst. 19:00 tirdzniecības centrā Spice (Lielirbes, 29) tiks atklāta Rīgas mākslas studijas ART FOR FUN School tematiskā izstāde, kas veltīta Latvijas simtgadei.

Ekspozīcijā iekļauti 14 darbi, kas ir radīti dažādos žanros un tehnikās ar eļļas vai akrila krāsām un kurus vieno kopīga ideja – gleznas sižetā ir iekļauts logs, caur kuru skatītāji redz Latvijas panorāmu: Baltijas jūras krastu, labi zināmās Vecrīgas ieliņas, lauku ainavas. Darbu autori ir dažāda vecuma, ļoti dažādu profesiju pārstāvji ar atšķirīgu mākslinieciskās sagatavotības līmeni. Lielākai daļai projekta dalībnieku šī ir debijas izstāde.

“Šajā projektā mēs centāmies atklāt savas jūtas valstij, kurā dzīvojam, kuru no sirds mīlam un kuras skaistumu, kā jau visi radoši cilvēki, vērtējam ar lielu pietāti. Mūsu māksliniekiem nebija vienkārši – mēs noteicām ne tikai konkrētu tēmu, precīzu formātu un audekla izmērus, bet arī toņu gammu, kuras varēja izmantot darba radīšanas procesā. Rezultātā mūsu izstādei ir vienota krāsu kompozīcija un tā veido harmonisku, nedalāmu ekspozīciju,” stāsta studijas ART FOR FUN School vadītāja Jūlija Ņikuļcova.

Izstāde “Latvija aiz loga” izvietota tirdzniecības centra 2.stāvā, līdzās Jāņa Rozes grāmatnīcai, tā notiks no 26.oktobra līdz 9.novembrim.

Informācija par studiju:

ART FOR FUN School māksliniekiem – iesācējiem tika atvērta 2006.gadā. Skolā notiek darbnīcas, meistarklases un citi izglītojoši izklaidējuši pasākumi visos modernajos tēlotājmākslas un lietišķās mākslas novirzienos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment