Gatavosim īpaši gardu gaļu, kas burtiski izkūst mutē. Tās pagatavošana ir pārsteidzoši vienkārša, taču garša – izcila!
Cūkgaļas krūtiņa satur daudz tauku, kas cepšanas laikā izkūst, piešķirot gaļai sulīgumu un bagātīgu aromātu. Tie arī nodrošina dziļu un izteiksmīgu garšu. Cepot augstā temperatūrā, notiek Maillarda reakcija – olbaltumvielu un cukuru mijiedarbība, kas veido zeltaini kraukšķīgu garoziņu, piešķirot gaļai vēl intensīvāku un baudāmāku garšu.
Lasi arī: Par siltumu būs jāmaksā -laika prognoze 3.-7.martam raisa divejādas sajūtas
Cepšanas procesā izmantotās garšvielas, garšaugi un marinādes piešķir gaļai bagātīgu garšu. Tie arī palīdz mīkstināt gaļu un veicina aromātu saglabāšanos. Plus, kraukšķīgā garoza no ārpuses un sulīgā gaļa iekšpusē rada kontrastu, kas ir ļoti patīkams garšas ziņā. Šī tekstūru kombinācija padara ceptu cūkgaļas krūtiņu īpaši gardu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Gatavošanas metode:
1. Paņemiet cūkas krūtiņu, rūpīgi nomazgājiet un nosusiniet ar papīra dvieļiem.
2. Gaļu liek sausā, labi sakarsētā pannā un apcep no abām pusēm. Cepšanas laikā ir nepieciešams vairākas reizes apgriezt.
3. Kad speķis izkusis, pannā liek 3 ķiploka daiviņas. Tas pievienos neticamu aromātu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
4. Kad gaļa apcepusies no abām pusēm, izņem ķiplokus, pievieno 1 glāzi kvasa, pievieno 1 tējkaroti medus, 1 tējkaroti sāls, 1 tējkaroti aso piparu (vai pēc jūsu gaumes), 1/3 tējkarotes melnie pipari.
5. Apgrieziet gaļu otrādi, lai visas garšvielas būtu vienmērīgi sadalītas.
6. Pievieno 2 lauru lapas, pārklāj ar vāku un sautē uz lēnas uguns 40 minūtes.
Gaļa ir gatava, tā izrādās pārsteidzoša, tik mīksta, ka šķiet, ka tā kūst mutē.
Cepta cūkgaļa nav tas veselīgākais ēdiens, bet ir tik garšīgs, ka to nevar izteikt vārdos! Turklāt tas tiek pagatavots ļoti ātri un vienkārši. Sagriež porcijās, gaļu liek uz šķīvja, virsū pārlej ar mērci, kurā sautējās gaļa un pasniedz.
Sastāvdaļas:
1. Cūkgaļas krūtiņa – 2 gab.
2. Kvass – 1 glāze (250 ml)
3. čili pipars – 1 tējkarote (vai pēc garšas)
4. Lauru lapa – 2 gab.
5. Sāls – 1 tējkarote.
6. Melnie pipari – 1/3 tējkarotes.
7. Ķiploki – 3 krustnagliņas.
8. Medus – 1 tējkarote.
Šī uzkoda ir ļoti garšīga gan karsta, gan auksta. Apvienojot šos faktorus, cepta cūkgaļas krūtiņa kļūst par īpaši garda un populāru ēdienu.
Labu apetīti!