Tā kabačus gatavoja vēl mūsu vecmāmiņas, un līdz šim garšīgākas receptes nav

Šai receptei ir jau tik daudz gadu – vēl mūsu vecmāmiņas tā gatavoja. Bet līdz šim citādi kabačus gatavot pat negribas, un, ņemot vērā visu dažādību, man šķiet, garšīgāks veids vienkārši nepastāv.

Pat ja šo recepti gandrīz visi zina, tomēr to noteikti vērts apskatīt. Varbūt tajā atradīsies kas jauns – un, visticamāk, tā arī būs. Galu galā katrai saimniecei ir sava neatkārtojamā kabaču versija.

 Kā gatavot

Tātad šodien gatavosim kabačus pēc tā sauktās vecmāmiņas receptes. Vai uzminat, kāds ēdiens tas būs? Ja vēl ne, ļoti drīz viss kļūs skaidrs. Bet neskatoties uz to, noskatieties rakstu līdz galam – noteikti atradīsiet sev jaunas nianses.

Sākam, protams, ar kabačiem. Mums vajadzīgs vidēja izmēra kabačus . Mazie neder, lielos negribas. Kabaču sagriežam vairākos biezos gabalos, tādās kā nelielās “celmiņos”.

Ar karoti izņemam kodolu, lai izveidotu pietiekami dziļu dobumu. Tajā mēs liksim pildījumu. Nu, tagad, droši vien, jau nojaušat, par ko runa?

Tagad uz brīdi novērsīsimies no receptes. Parādīšu, ko daru ar izgriezto mīkstumu. Izmest tik vērtīgu un gardu lietu vienkārši roka neceļas. Tātad es ielieku viduci maisiņā un vienkārši sasaldēju.

Ziemā no šī mīkstuma gatavoju biezzupas, pievienoju mērces gaļas un vistas sautējumiem, un pat cepu lielisku šokolādes kārumu ar kabaču piedevu.

Nu, turpinām gatavošanu. Kabači sagatavoti, tagad ķeramies pie pildījuma. Pildījumam apcepam dārzeņus: sīpolu, smalki sagrieztu kubiņos, sasmalcinātus ķiplokus, burkānu, sarīvētu uz rupjās rīves, un smalki sagrieztus tomātus.

Visu to apcepam augu eļļā aptuveni 5–6 minūtes. Uguni turam spēcīgu un, protams, periodiski maisām. Pēc cepšanas dārzeņiem ļaujam nedaudz atdzist.

Tad tos liekam bļodā kopā ar jau izmalto gaļas vai vistas maltīti. Pievienojam iepriekš izvārītu rīsu, sāli un piparus pēc garšas.

Lasi vēl: “Eņģeļa zīmes”: trīspadsmit pazīmes, ka jūsu Sargeņģelis ir blakus

Sajaucam šo gardo pildījumu un sākam pildīt kabačus. Pildījumu liekam cieši un uzbērti, tā, lai veidojas neliels kalniņš. Man patīk, kad pildījuma ir daudz.

 

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..