Ar pildīšanu esam tikuši galā. Pārvietojam kabačus lielā dziļā pannā vai plašā katlā. Svarīgi, lai veidotos viens kārtas slānis. Var likt ļoti cieši blakus viens otram, var arī nedaudz plašāk.
Tagad gatavojam mērci, jo, kā jau saprotat, kabačus mēs sautēsim. Tam sajaucam tomātu pastu, skābo krējumu, ūdeni un augu eļļu. Neaizmirstam pievienot sāli pēc garšas un, ja vēlamies, arī kādas garšvielas.
Ar šo mērci pārlejām kabačus pannā, uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai un pārklājam ar vāku. Samazinām uguni līdz mazumam un sautējam līdz pilnīgai gatavībai, aptuveni 30 minūtes.
Tas arī viss. Gatavo ēdienu pārkaisām ar svaigiem zaļumiem. Cik tas ir gardi! Nu, jūs jau, protams, zināt. Neaizmirstama garša no paša bērnības. Es joprojām, tiklīdz sajūtu šo aromātu, uzreiz atceros recepti un skrienu gatavot.
Kā un ar ko pasniegt šos kabačus, ir katra paša izvēle. Man patīk daudz mērces, lai visu varētu saspiest ar dakšiņu un atlikumus mērcēt ar maizīti. Un, protams, ēst kopā ar skābo krējumu.
Kas nepieciešams:
Kabači – 800 g
Maltā gaļa – 300 g
Sīpoli – 100 g
Burkāni – 100 g
Tomāti – 100 g
Ķiploki – 4 daiviņas
Rīsi – 50 g
Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes
Skābais krējums – 2 ēdamkarotes
Augu eļļa – 2 ēdamkarotes
Ūdens – 300 ml
Sāls, pipari – pēc garšas
Garšvielas – pēc izvēles
Lasi vēl: Visi man jautā, no kā gatavota šī greznā uzkoda: bet tā ir no parasta speķa
Labu apetīti visiem!
Tevi noteikti interesēs
- Ļoti viegli kopjams zieds, kas nav kaprīzs un zied līdz pat vēlam rudenim: krāsainās helēnijasby Laura Andersone
- Ģimene mani apsveica 60 gadu jubilejā, bet neviens neapdāvināja; tikai pašās beigās vedekla pasniedza sīku paciņuby Rinalds Bergmanis
- Rakstniece Dace Rukšāne piedzīvojusi pārmaiņasby Rinalds Bergmanis