Tā salātus gatavo reti kurš, bet uz mana galda tie vienmēr pazūd pirmie — tik vienkārši un garšīgi, ka tos gatavoju katriem svētkiem

Vienkārši pagatavojami un garšīgi salāti, kas pārsteidz ar košu izskatu un maigu garšu un kļūst par iecienītu ēdienu katros svētkos.

Maigi, sātīgi un pārsteidzoši vienkārši — šie salāti ir piemērs tam, cik patīkama var būt recepte, kurai nepieciešamas tikai ikdienā pazīstamas sastāvdaļas. Dažreiz tieši šādi ēdieni kļūst par mūsu personīgajām tradīcijām, jo tos var pagatavot ātri, tie izdodas vienmēr un garšo tik labi, ka gribas tos atkārtot atkal un atkal. Salāti “Mārmora brīnums” ir mierīgs, vienkāršs un labi sabalansēts ēdiens, kas atgādina, cik ļoti dažādas garšas var apvienot vienkāršos salikumos.

To nosaukums nāk no daudzkrāsainā izskata, jo sagrieztie dārzeņi, olas, siers un gaļas gabaliņi veido glītu, košu un dabisku krāsu sajaukumu. Šie salāti nav smagi, taču ir gana sātīgi, lai tos pasniegtu gan kā uzkodu, gan kā mierīgas vakariņas, un tie īpaši labi iederas svētku galdā, kur vēlas piedāvāt viesiem ko krāsainu un pievilcīgu.

Kā panākt to maigo un sātīgo garšu

Salātu pamats ir sagriezti dārzeņi, kas piešķir gan svaigumu, gan košumu. Gurķu maigā struktūra un paprika ar savu vieglo saldumu rada atsvaidzinošu pamatu. Klāt nāk nelieli, glīti kubiņos sagrieztas vārītas olas, kas salātiem piešķir maigumu un sātīgumu. Sieram šeit ir būtiska loma — tas ne tikai piešķir salātiem krēmīgu noti, bet arī palīdz sasiet garšas vienā harmoniskā kopumā. Gaļas sastāvdaļa — kūpināta desa vai kvalitatīva vārīta šķiņķa šķēle — ienes ēdienā siltu, pazīstamu aromātu un padara to pamatīgāku. Šis ir viens no iemesliem, kāpēc salāti tik bieži kļūst par vakariņu aizstājēju.

Gatavošanas gaita vienkāršiem un skaidriem soļiem

Salātu pagatavošana ir mierīga un saprotama pat tiem, kas virtuvē izvēlas vienkāršākus risinājumus. Vispirms smalki sagriež gurķus un papriku, lai iegūtu glītus un vienāda izmēra gabaliņus.

VIDEO:

Tam pievieno rupji sarīvētu cieto sieru, kas piešķir salātiem maigu tekstūru un siltu garšu. Tad klāt nāk sagriezta desa vai šķiņķis, kas padara salātus īpaši sātīgus. Vārītās olas un tomāti tiek sagriezti nelielos gabaliņos, lai tie vienmērīgi sajauktos ar pārējo. Nobeigumā pievieno smalki sagrieztas dilles un sīku šķipsniņu melno piparu. Salāti tiek pārlieti ar majonēzi, kas apvieno sastāvdaļas vienotā un maigi krēmīgā kopumā. Ieteicams salātus samaisīt lēni un iejūtīgi, lai tie neizšķīstu un saglabātu savu glīto, daudzkrāsaino izskatu.

Kā panākt vēl labāku rezultātu

Lai salāti saglabātu stingru struktūru, gurķus un tomātus pirms pievienošanas var viegli nosusināt ar papīra dvieli. Tas novērš lieko mitrumu un palīdz saglabāt salātu formu. Siera izvēle arī ietekmē rezultātu — vislabāk derēs maigs cietais siers, kas sarīvējot neveido lipīgus pavedienus. Ja vēlas maigāku garšu, var izmantot mazliet mazāk majonēzes, bet, ja patīk izteikta krēmīguma nots, to var pievienot nedaudz vairāk.

Kāpēc šie salāti vienmēr izdodas

Salāti “Mārmora brīnums” ir lielisks piemērs tam, kā savienojas vienkāršība un sātīgums. Nav nepieciešamas sarežģītas piedevas vai ilgstoša gatavošana. Katrs produkts atnes savu īpašo garšu, un kopā tie veido harmonisku un mājīgu salikumu. Tie ir piemēroti svētkiem, jo izskatās koši un bagātīgi, bet tikpat labi der arī ikdienišķām vakariņām, kad gribas ko ātru, gardu un uzticamu. Tieši tāpēc šie salāti uz galda parasti pazūd pirmie — tie vienkārši garšo lieliski un ir piemēroti ikvienam.

Salātu sastāvdaļas

Kūpināta desa vai šķiņķis — 200 g
Saldais paprika — 1 gab.
Olas — 3 gab.
Tomāti — 2 gab.
Gurķi — 2 gab.
Cietais siers — 100 g
Dilles — neliels saišķis
Melnos piparus — šķipsniņa
Sāls — neliels daudzums
Majonēze — 3 ēdk.

Ja patīk šādi mierīgi un skaidri receptes stāsti, aicinu aplūkot arī citus rakstus par vienkāršiem un gardiem ēdieniem ikdienai un svētkiem.