Tā var kalpot ilgāk: piecas galvenās kļūdas, mazgājot gultas veļu

Nemazgājiet un nežāvējiet gultas veļu ar dvieļiem

Iekraujot veļu, nekad nemazgājiet to kopā ar dvieļiem. Tiesa, daudzi dvieļi un palagi ir izgatavoti no viena un tā paša materiāla (kokvilnas), taču tas nenozīmē, ka tie būtu jāmazgā kopā.

Mazgājot dvieļi uzsūc vairāk ūdens nekā palagi, tāpēc to žāvēšana aizņem vairāk laika nekā palagiem. Žāvētājā dvieļi rada plūksnas, kas var pielīmēties pie palagiem, un raupjā dvieļu virsma var berzties pret plānu gultas veļu, nodilinot audumu.

Katram materiālam ir atšķirīgs mazgāšanas process, un tam ir nepieciešama pietiekama telpa, lai nodrošinātu cirkulāciju un pareizu skalošanu. Pievienojot vienā ciklā dažādas tekstūras audumus, var rasties papildu berze un nodilums jūsu gultasveļā.

Neizmantojiet skarbu veļas mazgāšanas līdzekli

Ja gultasveļa ir netīra vai sen nav mazgāta, ir vilinoši izmantot agresīvu mazgāšanas vai balināšanas līdzekli, taču eksperts stingri iesaka to nedarīt.

Pārāk liels mazgāšanas līdzekļa daudzums var sabojāt šķiedras, un galu galā tas var radīt caurumus un plīsumus. Eksperts iesaka izmantot arī sodu un etiķi, kas ir efektīvi veļas mazgāšanas līdzekļa aizstājēji.

Izvēloties veļas mazgāšanas ciklu, ievērojiet uz etiķetes rakstītos norādījumus

Vienmēr rūpīgi izlasiet etiķeti. Lai gan tas var šķist pašsaprotami, cilvēki bieži vien nelasa instrukcijas uz gultas veļas etiķetes un vienkārši pieņem, ka tai nepieciešams tāds pats cikls kā dvieļiem un drēbēm.

Taču katram materiāla veidam ir atšķirīgas veļas mazgāšanas prasības. Kokvilnas palagus vislabāk mazgāt zemākā temperatūrā, un dažus audumus nedrīkst gludināt vai žāvēt veļas žāvētājā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment