Tā vietā, lai izlietu to izlietnē, es gatavoju no tā mēslojumu pelargonijām: puķes pēc tam zied kā lieli krāsu mākoņi!

Foto – Pexels

Pelargonijas ir vieni no populārākajiem istabas un dārza augiem. Tās nav kaprīzas, bet tomēr tām patīk, ja tās palutina ar barības vielām. Un tikai tad tās savus saimniekus iepriecina ar īstu krāsu burzmu.

Tomēr nav jēgas tērēt naudu veikalos nopērkamiem mēslošanas līdzekļiem. Labākais mēslojums ir pieejams katrā virtuvē!

Pavasarī un vasarā skaisti pelargoniju ziedi rotā daudzus balkonus, palodzes un terases. Tomēr ne tikai pavasarī un vasarā – neaizmirstiet, ka šis augs zied līdz pat pirmajām salnām, tāpēc, ja laika apstākļi ir labvēlīgi, tas var priecēt acis arī rudens mēnešos.

Lai gan pelargonijas nav starp visprasīgākajām puķēm, ir vērts tās pabarot ar dažādām sastāvdaļām, lai tās ziedētu vēl krāšņāk. Esmu pārliecināts, ka jūsu virtuvē gandrīz katru dienu parādās pašgatavots ģerāniju novārījums, bet jūs to vienkārši izlejat izlietnē. Nedariet tā!

Lasi vēl: Nedaudz kartupelīši, maltā gaļa un vēl dažas sastāvdaļas: vienkārši izcils ēdiens, ko pagatavot no vienkāršiem produktiem

Kādas ir pamatprasības pelargoniju audzēšanai?

Foto – ekrānuzņēmums

Pelargonijas ir iecienītas ne tikai to iespaidīgo ziedu dēļ, bet arī tāpēc, ka tās ir diezgan izturīgas. To stublāji ir pietiekami spēcīgi, lai bez lieliem bojājumiem pārdzīvotu vasaras negaisus un spēcīgu lietu.

1. Pelargonijas vislabāk stādīt zemē (dobēs vai podos) pēc 15. maija, lai izvairītos no salnām.

2. Pelargoniju vietai jābūt ļoti saulainai vai tikai daļēji ēnainai.

Pieredzējuši dārznieki beidzot dalās pieredzē: izrādās, ka krāšņās dienvidu skaistules bugenvilejas, var izaudzēt arī Latvijas dārzos

3. Stādiet šos augus nelielos traukos, lai nodrošinātu kuplākus ziedus. Tiem ir spēcīga sakņu sistēma, tāpēc tie labāk augs ciešos podos, nevis lielās kastēs.

4. Laistiet tos, kad augsne podā ir nedaudz izžuvusi. Tas jādara atkarībā no pašreizējiem laikapstākļiem, jo, ja zemi ik pēc dažām dienām apūdeņo lietus un nav liela karstuma, var izrādīties, ka pelargonijas nav nepieciešams laistīt. Ūdens jālej uzmanīgi tieši augsnē, lai tā procesā nesamitrinātu auga lapas. Pārmērīgs mitruma daudzums uz lapām var viegli izraisīt dažādu kaitēkļu attīstību.

5. Noziedējušās ziedkopas jānoņem, lai atbrīvotu vietu jauniem pumpuriem. Tāpat jānovāc sausās, jocīgās lapas un dzinumi.

Lasi vēl: Pusstundas laikā temperatūra istabā bez kondicioniera nokritās par 7 grādiem. Kā karstā laikā ātri un viegli atdzesēt savu mājokli

Un tā – tas, ko jūs izlejat izlietnē un pat nenojaušat, ka tas ir brīnišķīgākais mēslojums, par ko jums pēc tam puķes pateiks lielāko paldies! Šķir otru lapu, lai uzzinātu šī lieliskā līdzekļa noslēpumu un kas tas par līdzekli!

 

Raksta turpinājums nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment