Tagad es gatavoju kāpostu tīteņi no Ķīnas kāpostiem un cepu tos cepeškrāsnī (tie izrādās maigāki nekā ar parasto kāpostu un ir vieglāk pagatavojami)

Pēc tam, kad izmēģināju kāpostu tīteņus, kas gatavoti nevis no parastajiem kāpostiem, bet gan no Ķīnas kāpostiem, sāku tos gatavot biežāk. Tas, manuprāt, ir vieglāk un ātrāk izdarāms, un tie izrādās daudz maigāki. Mana gatavošanas metode nav gluži pazīstama un tradicionāla. Es tos nesautēju, bet cepu cepeškrāsnī savā sulā, pilnīgi bez piedevām un mērcēm. 

Sastāvdaļas:

Ķīnas kāposts – 1 galva
Liellopu gaļa – 400 g (vai jebkura gaļa)
Rozīnes – 50 g (bez sēklām)
Olas – 1 gab.
Augu eļļa – 3 ēdamk.
Sāls un pipari – pēc garšas

Gatavošanas metode:

Ēdienu gatavošanai vislabāk ir ņemt lielāku kāpostu galvu, lai lapas nebūtu pārāk mazas. Kāpostu galva vispirms jānogriež pie pamatnes un jāizjauc lapās. Tas tiek darīts ļoti viegli un vienkārši.

Es neizmantoju mazākās iekšējās lapas. Pēc tam no tiem var pagatavot salātus. Bet ārējās lielās lapas un lapas no vidus ir tieši tas, kas jums nepieciešams.

Izjauktās lapas ieliku dziļā, ietilpīgā katlā un pārlej ar verdošu ūdeni. Es ļauju tām nostāvēties tikai pāris minūtes, līdz tās kļūst mīkstas. Nav nepieciešams sālīt ūdeni.

Kāpostu tīteņu pildījumu var pagatavot iepriekš. Lūk, kā es to daru. Sasmalcinu jebkuru gaļu, sāli un piparus pēc garšas. Sīpolus nelietoju vispār. Un šeit pienāk kārta tām ļoti neparastajām sastāvdaļām, par kurām es runāju. Maltai gaļai pievienoju rozīnes un olas. Rozīnes piešķir kāpostu tīteņiem ļoti oriģinālu garšu. Gaļa labi sader ar tik saldām sastāvdaļām. Protams, rozīnēm jābūt bez sēklām. Ja nevēlaties ar rozīnēm, varat darīt visu kā parasti un pievienot sīpolus. Bet es ļoti iesaku izmēģināt šo iespēju. Un vienmēr ar olu, lai gan, kā zināms, parastajos kāpostu ruļļos to neizmanto.

Lasi vēl: Cepot mīkla pārvēršas krēmā. Ābolu kūka “Neredzamā”. Labākais ābolu pīrāgs. Daudz pildījuma un maz mīklas

Tālāk kāpostu lapām nogriezu biezās pamatnes daļas.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment