Tagad es gatavoju kukurūzu bērniem tikai amerikāņu gaumē! Mīkstas, sulīgas, ar neparastu krēmīgu garšu

Kukurūzas sezona ir pilnā sparā, un tas nozīmē, ka ir pienācis laiks izmēģināt dažādas receptes tās pagatavošanai. Pēc paziņas padoma, vienreiz pamēģināju, kukurūzu citādāk vairs negatavošu, es nolēmu veikt šo eksperimentu. Tā izrādījās īpašā veidā garšīga, tik ļoti, ka bērni tagad atsakās ēst jebkuru citu kukurūzu!

Vispirms ir jānotīra visas lapas un matiņi no pākstīm.

Atceros, kā bērnībā mana vecmāmiņa vārīja kukurūzu, pārklājot to ar lapām. Viņa teica, ka tā labāka garša.
Tomēr šī recepte neparedz neko citu, kā tikai tīras pākstis, tāpēc noņemiet visu nevajadzīgo.

Man nebija jaunākās kukurūzas, ja jūs varat noķert  gatavības laikā, tā ir vēl garšīgāka!

Kukurūzu es vienmēr gatavoju katlā. Man vienkārši nav piemērota katla. Bet ir viedoklis, ka labāk ir čuguna katlā. Man ir 6 vārpstas, tās var pārlauzt uz pusēm vai atstāt veselas. Lauzt tās ir ērtāk, jo tad mēs tās uzliekam uz kociņiem.

Pārlejiet kukurūzu ar siltu ūdeni tā, lai tā būtu pārklāta ar ūdeni. Ūdens daudzums ir atkarīgs no trauka lieluma. Tad katlā ielej 1 glāzi piena.

Ļaujiet man paskaidrot: vidēji 5-6 vārāmajām kolbām ir nepieciešams 300-350 ml piena, ja vārāt daudz uzreiz, tad palieliniet tā daudzumu.

Tagad pievienojiet sviestu. 100 g uz 6. Sviestu var, kā es to darīju, uzziest uz pākstīm, bet tam nav nozīmes. Sāls un cukurs ir ļoti svarīgi.

Lasi vēl: Loterijas biļete būs 100% laimesta: Globa nosauca varoņus, kuri no 18. jūlija kļūs par superzvaigznēm

Ja kukurūza ir salda un mīksta, tad cukuru nevajadzētu pievienot, bet, ja ir šaubas, tad uz litru ūdens pietiek ar 1 tējkaroti.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment