Kukurūzas sezona ir pilnā sparā, un tas nozīmē, ka ir pienācis laiks izmēģināt dažādas receptes tās pagatavošanai. Pēc paziņas padoma, vienreiz pamēģināju, kukurūzu citādāk vairs negatavošu, es nolēmu veikt šo eksperimentu. Tā izrādījās īpašā veidā garšīga, tik ļoti, ka bērni tagad atsakās ēst jebkuru citu kukurūzu!
Vispirms ir jānotīra visas lapas un matiņi no pākstīm.
Atceros, kā bērnībā mana vecmāmiņa vārīja kukurūzu, pārklājot to ar lapām. Viņa teica, ka tā labāka garša.
Tomēr šī recepte neparedz neko citu, kā tikai tīras pākstis, tāpēc noņemiet visu nevajadzīgo.
Man nebija jaunākās kukurūzas, ja jūs varat noķert gatavības laikā, tā ir vēl garšīgāka!
Kukurūzu es vienmēr gatavoju katlā. Man vienkārši nav piemērota katla. Bet ir viedoklis, ka labāk ir čuguna katlā. Man ir 6 vārpstas, tās var pārlauzt uz pusēm vai atstāt veselas. Lauzt tās ir ērtāk, jo tad mēs tās uzliekam uz kociņiem.
Pārlejiet kukurūzu ar siltu ūdeni tā, lai tā būtu pārklāta ar ūdeni. Ūdens daudzums ir atkarīgs no trauka lieluma. Tad katlā ielej 1 glāzi piena.
Ļaujiet man paskaidrot: vidēji 5-6 vārāmajām kolbām ir nepieciešams 300-350 ml piena, ja vārāt daudz uzreiz, tad palieliniet tā daudzumu.
Tagad pievienojiet sviestu. 100 g uz 6. Sviestu var, kā es to darīju, uzziest uz pākstīm, bet tam nav nozīmes. Sāls un cukurs ir ļoti svarīgi.
Lasi vēl: Loterijas biļete būs 100% laimesta: Globa nosauca varoņus, kuri no 18. jūlija kļūs par superzvaigznēm
Ja kukurūza ir salda un mīksta, tad cukuru nevajadzētu pievienot, bet, ja ir šaubas, tad uz litru ūdens pietiek ar 1 tējkaroti.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Mīloši, uzticami un stabili: šo 5 Zvaigžņu zīmju vīrieši ir vislabākie vīri un tēti
- Pa vienam zariņam katrā stūrī – jau gadiem nav tarakānu un viss dzīvoklis ir ļoti smaržīgs
- Atraktīvā Gundega Skudriņa parāda, cik ekskluzīvu dāvanu viņa saņēma savā 50. dzimšanas dienā (+ VIDEO)
- Likumsargs paskaidroja, kuri autovadītāji uz ceļa vienmēr piesaista ceļu ekipāžas uzmanību
- Meteorologs un laika ziņu apskatnieks, izteica trīs iespējamos ziemas 2025-2026 scenārijus un pastāstīja, cik patiesas mūsdienās ir tautas zīmes
- Neparasti biezpiena plācenīši bez miltiem un olām – tie nepielīp pie pannas