Sāls nav tik vienkārša: ja “buljons” ir sālīts, kukurūza kļūs cieta. Ja to nesālīsiet vispār, bet sāli pārkaisīsiet virsū, tā kraukšķēs uz zobiem, kas daudziem cilvēkiem, piemēram, maniem bērniem, nepatīk. Tāpēc esmu pielāgojusies sālīt to pēc tam, kad tā ir gatava, un atstāt to “buljonā” uz 10 minūtēm ar vāku un izslēgt plīti.
Gatavošanas laiks ir 20 minūtes. Bet šeit viss ir atkarīgs no kukurūzas: ja tā ir mīksta un jauna, šis laiks ir pietiekams, ja pārgatavojusies – laiks jāpalielina. Maksimālais laiks, ko es pagatavoju šajā piena veidā, ir 1 stunda. Pat visstingrākie graudi kļūst mīksti!
Pēc vārīšanas šķidrums ir jāiztukšo, un kukurūza jāatstāj katlā. Bet, kā rāda pieredze, tā ilgi tur nestāv – to apēd uzreiz! Tas lielā mērā ir saistīts ar pārsteidzošo krēmīgo smaržu, kas izplatās visā mājā.
Kukurūzu vislabāk ēst uz suši kociņa: tīras rokas un tā nav karsta.
Lasi vēl: Es dodu baklažānus visiem saviem draugiem, un vēl man paliek: Kā pareizi tos piebarot jūlijā, lai raža jūs iepriecinātu
Izmēģiniet šo gatavošanas metodi pienā un sviestā, jūs būsiet pārsteigti, cik garšīgi tas ir!
Tevi noteikti interesēs
- Kā izvēlēties mandarīnus: ekspertu ceļvedis par šķirnēm, uzglabāšanu un 3 negaidītām pazīmēm veikalā
- 1. janvārī pircējiem atvērti būs tikai divu lielveikalu tīkli: paziņo precīzus pārtikas veikalu darba laikus Ziemassvētkos un gadumijā
- Kāpēc sīpolus un burkānus necep kopā: noslēpums, kas atklās jebkura ēdiena garšu
- Ko nevajadzētu darīt 2. decembrī, pretējā gadījumā veiksme atkāpsies: tautas zīmes un tradīcijas ”Sveču dienā”
- Latvijas Veterinārārsti ceļ trauksmi kaķu un suņu īpašniekiem: ”Šīs 5 lietas obligāti jāizdara to īpašniekiem decembrī”
- Jau 4. decembrī debesīs parādīsies gada pēdējais Supermēness: šajā dienā baltu tautas vēroja “zīmes” dabā









