Trešais veids ir Himalaju sāls.
Himalaju sāls ir dabisks minerāls, ko iegūst sāls raktuvēs Himalajos, galvenokārt Pakistānā. Tā ir pazīstama ar savu rozā krāsu un ir veselīgāka alternatīva parastajai galda sālim. Tai ir sarežģītāka un intensīvāka garša salīdzinājumā ar parasto galda sāli. Himalaju sāls ir interesants produkts ar daudzveidīgu pielietojumu.
Ceturtais sāls veids ir krāsainā sāls.
Krāsotā sāls ir sāls, kas ir iekrāsota vai dabiski iekrāsota, pievienojot dažādas dabiskas krāsvielas un minerālvielas. To var izmantot gan kulinārijā, piemēram, sāli izmanto indiešu ēdienos, gan dekoratīvos nolūkos. Krāsoto sāli var iegūt no jebkuras citas sāls, kas pēc tam tiek krāsota vai dabiski iekrāsota.
Taču šī sāls ir lieliski piemērota aromterapijai. Taču, tāpat kā citi sāls veidi, arī šī sāls nespēj paciest ūdeni, un tā jāuzglabā traukā.
Piektais sāls veids ir trifeļu sāls.
Tā ir specializēta sāls, kas aromatizēta ar trifelēm, kas tai piešķir unikālu garšu un aromātu. Trifeļu sālim ir bagātīga zemes un riekstu garša.
Lasi vēl: Kad decembrī uzstādīt Ziemassvētku eglīti, lai piesaistītu laimi un veiksmi jaunajā 2025. gadā
Trifeļu sāli izmanto ēdienu apkaisīšanai, un tā ir ideāli piemērota makaronu risoto, kartupeļu ēdieniem, olām, popkornam un pat dažiem desertiem.
Tevi noteikti interesēs
- Vācu sievietes nav kautrīgas, kamēr latvietes sarkst šo darot: ”Pat vienatnē latvietes to nedarītu”
- Uzziniet sava nākamā vīra vārdu pēc dzimšanas datuma
- 7 gudri veidi, kā izmantot paaugstinātos dārza dobes rudenī un ziemā
- Ar 26. oktobri sāksies kaut kas, kas nav bijis kopš 1887. gada: ko sola sinoptiķi
- Kāpēc kaķis sper ar pakaļkājām: eksperti atklāj patiesību, kamdēļ dzīvnieki tā dara
- “Saldais” mēslojums pelargonijām: šie divi produkti no jūsu virtuves skapīša liks krāšņi ziedēt rudens tumšajos mēnešos








