Tagad precīzi zinu, kā saglabāt kāpostus svaigus līdz pavasarim. Gadiem ilgi es zaudēju ražu nepareizas uzglabāšanas dēļ

 

Kāpostu kopšana uzglabāšanas laikā

Galvenais ir regulāra pārbaude. Noteikti pārbaudiet visas kāpostu galviņas reizi nedēļā. Meklējiet tumšus plankumus, mīkstus plankumus, sliktas smakas. Šīs ir pirmās bojājuma pazīmes. Ja redzat kaut ko aizdomīgu, nekavējoties noņemiet šo kāpostu galvu, pretējā gadījumā visi kāposti tiks zaudēti.

Uzraudzīt temperatūru un mitrumu. Pēkšņas izmaiņas ir kaitīgas – veidojas kondensāts un kāposti ātrāk bojājas. Pagrabā glabāju termometru un higrometru un sekoju līdzi rādījumiem. Ja mitrums kļūst pārāk augsts, pievienoju traukus ar sāli vai kaļķi un sausā laikā vēdinu.

Kā pagarināt kāpostu glabāšanas laiku

Pareizi aprūpējot, svaigus kāpostus var uzglabāt 6-8 mēnešus. Bet pat ideālos apstākļos tas pakāpeniski zaudē kvalitāti. Tāpēc plānojiet, kā to izmantosiet. Sāciet ar kāpostu galviņām, kurām ir nelieli bojājumi vai kuras ir mazāk blīvas – tās uzglabājas sliktāk nekā citas.

Neaizmirstiet par sagatavošanās darbiem. Fermentācija, sasaldēšana, žāvēšana ir lieliski ražas saglabāšanas veidi. Saldētus kāpostus var uzglabāt līdz gadam, skābētus kāpostus – līdz 8-10 mēnešiem.
Atcerieties, ka svaigi kāposti ir vitamīnu krātuve arī ziemā. Ēdiet to regulāri labas veselības labad.

Tas ir viss mans padoms.

Lasi vēl: Es daudz pūļu veltīju gurķiem, bet rezultāts nebija iepriecinošs; Sālsūdens mainīja situāciju, tagad novācu 1,5 reizes vairāk

Es ceru, ka tie palīdzēs saglabāt kāpostus svaigus līdz pavasarim.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment