Tagad telefonkrāpnieki baidās zvanīt manai mammai. Viņa zina trīs frāzes, kas viņus biedē kā uguns

Cilvēki gandrīz katru dienu saskaras ar krāpnieku zvaniem un zaudē savus ietaupījumus. Ja ir tiešsaistes banka un naudu var pārskaitīt ar vienu klikšķi tieši no mājām, krāpnieki izmanto shēmas, kas ļauj iegūt upuru naudu, pat nesatiekoties ar viņiem klātienē. Pietiek tikai ar vienu zvanu. Es pastāstīšu, kādas frāzes atbaida krāpniekus un kādi noteikumi jāievēro, lai nekad neiekristu viņu viltībās.

Standarta, bet izmantojami triki

Mana mamma ir uzticīga un izpalīdzīga pensionāre. Tas ir ideāls upuris telefona krāpniekiem. Es dalos ar to, kādas trīs frāzes es viņai iemācīju, lai atbaidītu krāpniekus.

Par to, kas ir ideāls upuris krāpniekiem, lasiet šeit:

Katru dienu plašsaziņas līdzekļos tiek ziņots par krāpnieku trikiem. Daudzas shēmas ir zināmas, bet joprojām darbojas. Tūkstošiem cilvēku uz tiem iekrīt, pārskaita naudu vai ņem kredītus, lai palīdzētu kādam it kā trūcīgam tuviniekam.

Daudziem iedzīvotājiem, īpaši pensionāriem, situācijās, kad ātri jāpieņem lēmums, kritiskā domāšana pārstāj darboties. Krāpnieki to izmanto. Jums ir jāsaglabā modrība un neuzticieties nevienam, kas sevi piesaka kā tiesībaizsardzības iestāžu vai Centrālās bankas darbinieku.

Ir divas labi zināmas frāzes, ko krāpnieki izmanto savās krāpniecībās:

“Nosauciet man trīs savas ibankas lietotājvārda ciparus- PIN.” Centrālās bankas, komercbanku, policijas un citu departamentu darbinieki nekad pa tālruni neprasīs bankas kartes informāciju un drošības kodu.
“Mēs esam bloķējuši aizdomīgu izņemšanas darījumu no jūsu konta.” Banku un tiesībsargājošo iestāžu speciālisti nekad nezvana ar šādu ziņu. Krāpnieki izmanto šo frāzi, lai mēģinātu maldināt potenciālo upuri un ar viltu pārskaitīt viņam naudu.

Lasi vēl: Mēs mierīgi ejam garām un pat neiedomājamies, ka šo augu var ēst

Ja zvanītāji lieto šīs frāzes, vislabāk nekavējoties pārtraukt zvanu. Jūs varat ziņot par incidentu tiesībaizsardzības iestādēm, lai tās varētu pievienot informāciju datu bāzēm un krāpšanas gadījumiem.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment