Tautas metodes, kas iznīcina jebkādu nepatīkamu aromātu mājoklī

Nepatīkama vai dīvaina smaka mājoklī un cīņa ar to ir uzdevums, ar kuru vismaz reizi dzīvē saskaras ikviens.

Deguma, tabakas, vecuma vai pat notekūdeņu smakas iemesli ir dažādi. Ir svarīgi zināt, kā efektīvi un droši risināt šīs situācijas.

Lūk, dabiskas metodes, lai novērstu nepatīkamas smakas dzīvoklī.

Kā likvidēt tabakas smaku

Cigarešu un tabakas smaka ir viena no pastāvīgākajām problēmām. Lai no tās atbrīvotos, varat izmantot aktivēto ogli vai kafiju, kas lieliski absorbē smakas. Uzlieciet dažas kokogles tabletes uz šķīvjiem un novietojiet tos telpā. Tādā pašā veidā varat izmantot arī kafijas pupiņas.

Arī regulāra vēdināšana un gaisa atsvaidzinātāju lietošana palīdzēs atrisināt šo problēmu.

Kā noņemt vecuma smaku

Bieži vien vecās mājās un dzīvokļos ir jūtama specifiska smaka, jo īpaši, ja tajos jau ilgu laiku dzīvo gados vecāki cilvēki.

Šādā gadījumā ir svarīgi veikt rūpīgu tīrīšanu un labi izvēdināt telpas. Noslaukiet visas virsmas ar etiķa šķīdumu, bet mēbeles var atsvaidzināt, uz dažām stundām apkaisot tās ar cepamo sodu un pēc tam noslaukot ar putekļu sūcēju.

Kā noņemt deguma smaku

Ja pēc ēdiena gatavošanas vai neliela negadījuma virtuvē mājoklī ir jūtama deguma smaka, ir svarīgi rīkoties ātri. Atšķaidiet etiķi bļodā ar ūdeni un atstājiet to telpā uz dažām stundām.

Turklāt varat izmantot mitrus dvieļus, kas izkārtoti pa dzīvokli, – tie absorbēs nepatīkamās smakas. Īpaši sarežģītos gadījumos ir vērts noslaucīt virsmas ar etiķa šķīdumu.

Lasi vēl: Ātri pagatavojama garda sēņu pastēte

Kā noņemt kanalizācijas smaku

Kanalizācijas smaku sajūta mājoklī var liecināt par aizsērēšanu vai problēmām ar caurulēm. Lai no tās atbrīvotos, var izmantot speciālus līdzekļus vai tautas – to pašu sodu ar etiķi. Metode ir vienkārša:

Ieberiet notekcaurulē dažas ēdamkarotes sodas, pievienojiet pusi tases etiķa un pēc minūtes noskalojiet ar karstu ūdeni.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Kā likvidēt kaķa smaku

Kaķa urīna smaka var radīt daudz neērtību. No tautas metodēm palīdzēt var ūdeņraža peroksīds. Noslaukiet ar to piesārņotās vietas un rūpīgi noskalojiet ar ūdeni.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment