Tautas zīmes 18. augustam: ko nevajadzētu darīt, lai izvairītos no nelaimes

18. augustā Baznīca piemin svēto Eudosiju. Senatnē šo dienu dēvēja arī par Siena vai Ogu dienu. Viena no svarīgām šī datuma tradīcijām mūsu senčiem bija laikapstākļu vērošana.

Cilvēki centās saprast, kāds būs pavasaris un rudens, vai var rēķināties ar bagātīgu ražu vai arī nāksies savilkt jostas.

Tā kā senos laikos nebija laika prognozētāju, zemnieki vēroja dzīvnieku un putnu uzvedību, vēroja mainīgo vēja virzienu un mēģināja novērtēt, vai nakts debesīs ir daudz zvaigžņu.

Mūsu senčiem bija arī citi nerakstīti noteikumi par 18. augustu. Šī diena bija saistīta ar daudziem aizliegumiem. Tika uzskatīts, ka, tos pārkāpjot, mājā noteikti iestāsies nelaime.

Meitenēm draudēja skaistuma zaudēšana, sievietēm – nesaskaņas ģimenē, jauniem puišiem – vientulība, bet vīriešiem – nabadzība.

 

Tautas zīmes 18. augustam: ko nevajadzētu darīt

Senatnē tika teikts, ka Siena dienā nekādā gadījumā nedrīkst strādāt dārzā vai uz lauka. It kā par aizlieguma pārkāpšanu Augstākie spēki var nosūtīt cilvēkam smagu slimību, kas viņu uz ilgu laiku piekals pie gultas.

Lasi vēl: Vēršiem daudz darāmā, bet Jaunavām neprognozējam un sarežģīta diena; Dienas prognoze 18. augustam visām zīmēm

Datums nav piemērots lieliem darījumiem. Ja jums ir jāpārdod nekustamais īpašums vai jāveic nopietns pirkums, kuram ilgi krājāt naudu, atlieciet savus plānus vismaz uz vienu dienu. Fakts ir tāds, ka 18. augustā jūs varat zaudēt savu naudu vai iesaistīties apšaubāmā avantūrā.

Mūsu senči uzskatīja, ka brīvām meitenēm šajā dienā nevajadzētu iepazīties ar pretējā dzimuma pārstāvjiem.

Vēlme atrast savu likteni var izspēlēt ar viņām nežēlīgu joku: radniecīgas dvēseles vietā viņas satiks negodīgu cilvēku, kurš vēlas tikai pasmieties par jūtām vai izmantot meitenes mīlestību savtīgos nolūkos.

Arī precētām dāmām vajadzētu ieklausīties tautas gudrībās. Siena dienā labāk nemazgāties ar tekošu ūdeni. Ja ticat zīmēm, izmantojiet ūdeni, kas iepriekš ieliets traukā. Pretējā gadījumā var viegli zaudēt jaunību un skaistumu.

Bet ko jūs varat darīt?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment