Tautas zīmes 18. augustam: ko nevajadzētu darīt, lai izvairītos no nelaimes

Senos laikos mātes un tēvi stingri aizliedza bērniem rotaļāties ūdenstilpju tuvumā un pat iet vannā. Tika uzskatīts, ka ar bērnu var notikt kaut kas briesmīgs.

Tautas zīmes 18. augustam: ko jūs varat darīt

No 18. augusta siens sāk pūt, tāpēc zemnieki centās to izvest zem šķūņiem. Saskaņā ar viņu novērojumiem, ja Siena dienā līs lietus, tas nebeigsies ātrāk par septembra vidu.

Šo laiku mūsu senči veltīja saldo un sulīgo ogu vākšanai. Sievietes un bērni varēja doties uz mežu, lai piepildītu savus grozus ar meža avenēm. Tās patērēja tīrā veidā, kā arī izmantoja dažādu ēdienu pagatavošanai. Turklāt ogas tika vērtētas arī to dziedniecisko īpašību dēļ, tāpēc tās pievienoja ārstnieciskajiem novārījumiem.

Diena ir piemērota tikšanās reizēm ar radiem un seniem draugiem. Noteikti ir ko apspriest. Ja kāds no tuviniekiem tev lūdz palīdzību, neatsaki. Drīz vien šis cilvēks pats tev palīdzēs atrisināt kādu sarežģītu jautājumu.

Tautas zīmes par laika apstākļiem 18. augustā

Saskaņā ar mūsu senču novērojumiem laikapstākļi 18. augustā norāda uz to, kāds būs novembris. Ja šajā dienā ir silts, tad pēdējais rudens mēnesis būs patīkams. Ja Siena dienā ir auksts un lietains, novembrī gaidāmas salnas.

Lasi vēl: Galkins esot publiski pazemojis Pugačovu Jūrmalā, sakot, ka “viņa uz vecumdienām skrien viņam pakaļ”

Dodoties uz mežu pēc avenēm, cilvēki centās novērtēt ogu skaitu. Ja viņiem izdevās savākt pilnas kaudzes, viņi zināja, ka nākamā gada graudu raža būs bagāta.

Kad zemnieki 18. augusta rītā pamanīja, ka uz zāles ir daudz rasas, viņi bija skumji, jo zināja, ka šogad linu būs maz.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment