Tautas zīmes 20. septembrim: ko nedarīt, lai izvairītos no nelaimes

 

Tautas zīmes 20. septembrim: ko jūs varat darīt

Saskaņā ar tautas ticējumiem 20. septembrī vajadzētu apēst vismaz nelielu sīpola gabaliņu. Šo dārzeņu var ēst jebkurā veidā – jēlu, vārītu, ceptu u. c. Kādreiz saimnieces to izmantoja, gatavojot zupas un putras, gaļas ēdienus, pīrāgus utt.

Mūsu senči ticēja, ka, ja 20. septembra naktī sapnī ieraugi sīpolu, tad mājā drīzumā iestāsies liela laime. Starp citu, senos laikos šis dārzenis palīdzēja vecākiem pasargāt bērnus no ļaunas acs (vismaz viņi tam ticēja). Lai to izdarītu, sīpols bija jānogriež un jānovieto virs bērna guļvietas.

Diena ir piemērota darbam un mājas darbiem. Mājai jābūt tīrai, citādi nauda neaizturēsies. Tā paša iemesla dēļ trauki no galda jānovāc uzreiz pēc maltītes. Un tiem, kas nesteidzas sakārtot lietas, senatnē tika solīta pazušana.

Sīpolu dienas vakarā mūsu senči obligāti devās uz pirti. Labais tvaiks viņiem palīdzēja atjaunot spēkus un nostiprināt veselību. Pēc ūdens procedūrām viņi dzēra zāļu novārījumu ar medu.

Tautas zīmes par laika apstākļiem 20. septembrī

Ja debesis pēkšņi apmākušās un līst lietus, līdz septembra beigām laika apstākļi strauji pasliktināsies, un oktobrī snigs. Saulains laiks un vājš vējš 20. septembrī ir droša zīme, ka ziema šogad iestāsies vēlu.

Sals uz zāles no rīta ir priekšvēstnesis, ka ziema būs auksta. Ja saulrieta laikā debesis ir rozā krāsā, septembrī vēl būs siltas dienas.

Lasi vēl: “Apburoša veiksme”: 2025. gads šīm zodiaka zīmēm nesīs laimi un veiksmi

Par labiem laika apstākļiem liecina liels zirnekļu tīklu skaits. Ja zirnekļu nav redzams nemaz, gaidāms auksts laiks.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment