Parasta maize ar sviestu, protams, arī ir garšīga lieta. Bet tādu recepti, kā šī nevarēs neviena cita burgera recepte aizstāt.
Pavisam viegli un elementāri pagatavojams burgeris.
Ledusskapī ir jāatrod:
- 1 burgera bulciņa;
- 4 šķēlītes gurķa;
- 3 šķēlītes tomāta;
- 2 šķēles siera;
- 10 g sīpolu;
- 15 g pēc garšas burgera mērces;
- 150 g gaļa burgerim;
- 2 ledus salātu lapas.
1. Gatavojam pildījumu
- Liellopu gaļas liesums – 120g
- Nieru tauku (liellopu) – 30 g
- Sāls – 2 g
- Pipari – 1 g
Divreiz izlaid cauri gaļu un nieru taukus. Pildījumu apsāli un pievieno piparus. Tagad no tā visa izveido kotletīti, var arī sirsniņu un apcep uz grila no abām pusē, aptuveni 3-5 minūtes cep.
2. Gatavojam mērci
Paņem bļodu un sajauc kopā:
- majonēzi – 12g
- mērci “Tobasko” – 3g
- kečupu – 4g
- “Vorčesteras” mērci – 1g
3. Burgera konstruēšana
Kārtu secība ir tik pat svarīga kā to kvalitāte. Burgera bulciņu pārgriez uz pusēm, sagriezto pusi uzliec uz grila vai tosterī un paturi 15 sekundes. Uz apakšējās burgera pusītes sāc celt torni.
- salāts
- sīpoli
- gatavā kotlete
- siers
- tomāti
- gurķis
- mērce
Augšā uzliec otru pusīti burgera maizītes.
P.S. Skaties, neapēd pirkstus!
P.P.S. Nekas traks!!
Avots: www.maximonline.ru