Teilores Sviftas turneja “Eras” stimulē Eiropas ekonomiku

Patēriņa izdevumu pieaugums ir palēninājies, bet ne Teilores Sviftas faniem, kas dodas uz Eiropu, lai redzētu klātienē dziedātājas pasaules tūri ar nosaukumu “Eras Tour”, raksta Business Standard.

Bank of America dati liecina, ka amerikāņi lielos apmēros ierodas Eiropā, lai tikai apmeklētu Teilores Sviftas pasaules tūres koncertus.

Piemēram, maijā, kad dziedātāja ar savu šovu uzstājās Parīzē, Bank of America klienti iztērēja par 22% vairāk, intervijā sacīja bankas prezidents Arons Levīns. Svifta Francijas galvaspilsētā uzstājās no 9. līdz 12. maijam, tieši tad, kad tika reģistrēts straujš tēriņu pieaugums.

“Nebūtu cita izskaidrojuma,” sacīja Levīns, piebilda, ka arī citas Eiropas pilsētas var cerēt uz līdzīgu pieaugumu, jo fani pulcējas uz gaidāmajiem turnejas datumiem tādās pilsētās kā Londona, Milāna un Vīne. “Viņa dos stimulu Eiropas ekonomikai.”

Visi Eiropas koncerti ir izpārdoti, un, lai arī vēl nav datu par to, kādu labumu Eiropas ekonomikai atnesa koncerts Londonā, kas pulcēja daudzas zvaigznes un karaliskās ģimenes pārstāvjus, ekonomisti lēšu, ka tūristi šajās dienās varētu būt iztērējušies par 20% vairāk nekā ierasts.

Pilsētas visā pasaulē gūst ekonomisku labumu, jo patērētāji tērē līdzekļus, lai iegādātos pieredzi un dzīvās izklaides. Teiloras Sviftas koncerti Pitsburgā pagājušā gada jūnijā ievērojami palielināja tēriņus salīdzinājumā ar pārējo mēnesi, un Filadelfijas Federālo rezervju banka norādīja, ka turneja palīdzēja stimulēt ceļošanu un tūrismu reģionā.

Visā pasaulē Bank of America novēroja izdevumu pieaugumu par aptuveni 3 % līdz 4 % salīdzinājumā ar iepriekšējā gada rādītājiem, lai gan kontu atlikumi ir samazinājušies no pandēmijas laikā sasniegtajiem augstākajiem rādītājiem, norāda Levins, kurš ir arī Bank of America vadības komandas loceklis un pārrauga vairāk nekā 30 000 banku darbinieku un finanšu risinājumu konsultantu. Viņš koncentrējas uz patērētājiem, kuri ir masveidā un kuri izmanto vairākus produktus, piemēram, kredītkartes, hipotekāros kredītus, investīciju pakalpojumus un bankas kontus.

Pagājušajā nedēļā izpilddirektors Braiens Moinihans paziņoja, ka ASV patērētāju stāvoklis ir labs, ko veicina algu pieaugums, pat paaugstinātu procentu likmju apstākļos. “Tas liecina par Amerikas patērētāju noturību,” intervijā Bloomberg televīzijai sacīja Moinihans.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment