Ja pēkšņi vairs nav iespējams gatavot uz pannas un ēdiens sāk piedegt, var izmantot kādu pārbaudītu, vēl no PSRS laikiem zināmu paņēmienu. Par šo metodi uzzināju kādā žurnālā, un, to izmēģinot, pārliecinājos, ka tā tiešām darbojas.
Tagad soli pa solim pastāstīšu, kā pareizi rīkoties, lai šis triks sniegtu rezultātu. Vispirms jāsaprot, kāpēc šāda problēma vispār rodas. Ja panna netiek regulāri un rūpīgi tīrīta, uz tās uzkrājas ēdiena un tauku paliekas, kas, sadegot, izraisa piedegšanu. Tāpat bieža pannas pārkarsēšana var sabojāt tās pārklājumu un padarīt virsmu jutīgu pret piedegumu. Daži materiāli ir īpaši uzņēmīgi pret augstām temperatūrām, tāpēc tiem nepieciešama īpaša piesardzība.
Eļļa vai citi tauki darbojas kā barjera starp pannu un ēdienu. Ja tiek izmantots pārāk maz tauku vai tie tiek pilnībā izlietoti, ēdiens sāk pieķerties pie pannas virsmas un piedegt. Plus, dažas lētas pannas ir izgatavotas no zemākas kvalitātes materiāliem, kas siltumu sadala nevienmērīgi. Tas var izraisīt vietēju pārkaršanu un piedegšanu.
Lai izvairītos no piedegšanas, ieteicams izmantot pannas, kas piemērotas gatavošanas metodei, tīrīt tās pareizi, nelietot pārāk augstu temperatūru un izvēlēties piederumus, kas nebojā virsmu.
Mans triks
Uzkarsē pannu uz uguns. Tad pannu labi uzkarsē, ieber tajā rupjo sāli un 20 minūtes apcep.
Svarīgi: ugunij jābūt lēnai, sāli nepārtraukti maisot.
Tālāk gan seko BŪTISKĀKAIS solis!
Pēc šīs procedūras pannu noņemiet no karstuma, ļaujiet tai atdzist, izberiet sāli un noskalojiet pannu zem tekoša ūdens. Kad panna ir noskalota, to nav nepieciešams noslaucīt.
Novietojam to atpakaļ uz uguns, uzkarsējam. Un tad uz dakšiņas uztinam pārsēju, samērcējam to augu eļļā un pārvelkam pāri pannas iekšējai virsmai.
Pēc tam noslaukiet ar drānu, uzlejiet augu eļļas kārtu, karsējiet eļļu 3 minūtes, pēc tam noņemiet lieko eļļu un noslaukiet virsmu ar drānu.
Pēc šīs procedūras nekas nepiedegs. Tūlīt varat izmēģināt pannu un uz tās kaut ko cept, piemēram, frī. Jūs būsiet sajūsmā.
Neviens ēdiens vairs nebūs piededzis, un nebūs jādodas uz veikalu pēc jaunas pannas. Ir pilnīgi iespējams atdzīvināt veco pannu.
Paldies par jūsu uzmanību.