Telpas krāsa ietekmē tavu noskaņojumu – lūk, par kādām emocijām atbilst katra krāsa!

Krāsas tik tiešām var ietekmēt mūsu garastāvokli, tāpēc der izvēlēties krāsas, kas atbilst vēlamajam noskaņojumam katrā telpā un nekonfliktē ar to, kā tu vēlies tur justies. 

Zaļā krāsa

Zaļā krāsa lielākoties saistās ar veselību un labklājību, kā arī tā ir krāsa, kas mazina stresu. Par cik šī krāsa rezonē ar dabu, tad tā iederas gandrīz jebkurā telpā, taču īpaši labi tā iederēsies guļamistabā. Ja gluži negribi sienas krāsot zaļā krāsā, tad vari ienest istabā zaļus telpaugus.

Sarkanā krāsa

Sarkanā krāsa nereti tiek asociēta ar agresiju, taču patiesībā, atrodoties sarkanā telpā, cilvēki kļūst enerģiskāki, un viņiem paātrinās vielmaiņa. Attiecīgi sarkanā krāsa labi izskatīsies ēdamistabā vai viesistabā. Guļamistabai šī krāsa nebūs piemērota, neskatoties uz to, ka tā ir kaislības krāsa – šādā guļamistabā būs grūti izgulēties.

Ja uztraucies, ka sarkanās krāsas būs par daudz, ja nokrāsosi kaut tikai vienu sienu tādā krāsā, tad vari izlīmēt gaišas tapetes, kurās ir sarkani akcenti vai pie gaišām sienām piekārt sarkanas gleznas.

Rozā krāsa

Rozā krāsa ir daudz mierīgāks sarkanās krāsas variants. Šī krāsa rada siltuma sajūtu un tā ir estētiski pievilcīga. Ideāli derēs gan viesistabā, gan guļamistabā, bet nepavisam nederēs virtuvei, jo nesaistās ar ēdamajiem augiem, augļiem un dārzeņiem. Ja rozā krāsa tev šķiet bērnišķīga, bet vēlies to iekļaut interjerā, tad ienes telpā rozā krāsas ziedus un nopērc kādu mīkstu interjera piederumu rozā krāsā, piemēram, spilvenus, pledu vai paklājiņu.

Dzeltenā krāsa

Dzeltenā krāsa tiek saistīta ar prieku, enerģiju un saules krāsu, tāpēc lieliski iederēsies visās telpās, kurās nepieciešams radīt enerģisku un priekpilnu vidi. Lieliski iederēsies gaiteņos, priekštelpās, viesistabās un pat virtuvēs. Ja dzeltenais tonis tev šķiet par spilgtu, tad pamēģini to savienot ar balto krāsu. Virtuvē lieliski izskatīsies redzami pārtikas produkti dzeltenā krāsā/nokrāsā, piemēram, baltmaize, sīpoli vai citroni.

Zilā krāsa

Zilā ir ūdens un debesu krāsa, kas saistās ar tīrību un svaigumu. Tā nomierina un atver prātu, tādējādi uzlabojot produktivitāti gan darba, gan mācību ziņā. Šī krāsa lieliski iederēsies darbistabās vai vannas istabās. Zilā krāsa lieliski sasaucas ar balto krāsu un visām pārējām zilā nokrāsām.

Lasi vēl: Ieskaties un uzzini, kāda interjera krāsa ir tev piemērotākā, balstoties uz tavu horoskopa zīmi!

Avots: housebeautiful.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment