Tesla atsauc vairāk nekā 1,8 miljonus ASV transportlīdzekļu saistībā ar iespējamu pārsega problēmu

Tesla atsauc vairāk nekā 1,8 miljonus automobiļu Amerikas Savienotajās Valstīs, jo pastāv risks, ka programmatūra nespēj noteikt, vai motora pārsegs ir neaizslēgts, otrdien paziņoja Nacionālā ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA).

Neaizslēgts pārsegs var pilnībā atvērties un aizšķērsot vadītājam skatu, tādējādi palielinot sadursmes risku. Atsaukums attiecas uz dažiem 2021-2024. gada Model 3, Model S, Model X un 2020-2024. gada Model Y automobiļiem.

NHTSA piebilda, ka Tesla ir izlaidusi programmatūras atjauninājumu, lai novērstu šo problēmu.

Tesla ir paziņojusi, ka šis atsaukums tiek veikts kā piesardzības pasākums, un uzņēmums līdz šim nav saņēmis ziņojumus par avārijām vai traumām, kas saistītas ar šo problēmu.

Klientiem, uz kuriem šis atsaukums attiecas, Tesla ieteiks pārbaudīt un, ja nepieciešams, novērst šo problēmu, lai nodrošinātu drošību.

Šāda fiziska transportlīdzekļu atsaukšana, kas nav retums jauniem modeļiem, ir salīdzinoši neparasta Tesla, kuras problēmas parasti tiek novērstas, izmantojot programmatūras atjauninājumus.

Iepriekšējā mēnesī Tesla paziņoja, ka atsauc lielāko daļu kiberautomobiļu valstī saistībā ar problēmām ar vējstikla tīrītājiem un ārējo apdari.

Kiberautomobīļi ir Tesla vadītāja Īlona Maska atbilde kritiķiem, kuri apgalvo, ka uzņēmumam ir jāatjauno novecojošo modeļu klāsts, jo pieprasījums pēc elektromobiļiem ir samazinājies. Elektromobiļu ražotājs lēni ievieš tirgū jaunus modeļus, jo augstās procentu likmes ir samazinājušas patērētāju apetīti un konkurenti Ķīnā ir izlaiduši lētākus modeļus.

Kiberautomobīļu atsaukums attiecas uz vairāk nekā 11 000 transportlīdzekļu. Tesla savā ceturkšņa piegādes un ražošanas pārskatā vēl nav atklājusi, cik daudz no tiem ir nodoti patērētājiem.

Tesla atsaukumi, piemēram, nesenais, kas ietekmē vairāk nekā 1,8 miljonus transportlīdzekļu, var radīt bažas par uzņēmuma finansiālo situāciju un ilgtermiņa stabilitāti. Tomēr šāds scenārijs Īlonu Musku nesatrauc.

Kopumā gan Tesla ir pierādījusi spēju saglabāt finanšu stabilitāti pat pēc lieliem atsaukumiem vai citiem izaicinājumiem. Uzņēmums ir paziņojis par stabilu ieņēmumu pieaugumu un peļņu pēdējos ceturkšņos, un tam ir nozīmīgas naudas rezerves. Turklāt Tesla turpina paplašināt savu globālo ražošanas un piegādes tīklu, kā arī investēt jaunās tehnoloģijās, kas ilgtermiņā var pozitīvi ietekmēt uzņēmuma finanšu stāvokli.

Tāpēc, lai gan atsaukumi var radīt īstermiņa finansiālas izmaksas un izraisīt akciju cenas svārstības, kopumā Tesla finanšu situācija šķiet spēcīga un labi pārvaldīta.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment