Tik izcilu auksto zupu diez vai tu būsi ēdis: šo man pagatavoja draugs un teica, ka tā ir viņa dzimtās zemes recepte

Foto – ekrānuzņēmums

Šī ir ārkārtīgi aromātiska, svaiga un krāsaina vasaras zupa – jā, it kā tā ir “aukstā zupa”, tomēr šī ir tradicionāla baltkrievu zupa, kas ierindota pasaules slavenākajās pavārgrāmatās.

Būtiski – tā jāpasniedz patiešām auksta! Pirms tam noteikti jāpatur ledusskapī!

Sastāvdaļas:

 

Foto – ekrānuzņēmums

Vārītas bietes – 6 gab.
Gurķis – 3 gab. (lieli)
Lociņi – 1 saišķis
Dilles – 1 buntīte
Pētersīlis – maza buntīte
Skābais krējums – 250 ml
Vistu olas – 6 gab.
Etiķis – 4 ēdamkarotes
Ūdens (dzeramais) – 3 litri
Sāls – pēc garšas
Cukurs – 1,5 tējkarote

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Pagatavošana:

1. Bietes izvāriet, līdz kļūst mīkstas (vai izmantojiet jau vārītas).

2. Izvāriet cieti vārītas olas.

3 Bietes un olas nomizo. Gurķus nomizo.

4. Olas sadala baltumos un dzeltenumos. Biešu, gurķu un baltumus sarīvē uz rupjās rīves.

5. Sīpolu, dilles un pētersīļus smalki sagriež.

Onkulītis dārznieks, kura dārzs izskatās kā hortenziju paradīze, pačukstēja trīs vienkāršus noslēpumus – kas jāizdara, lai hortenzijas ziedētu visu vasaru!

6. Ietilpīgā traukā ieciet zaļumus (arī sīpolu), olas dzeltenumu, pārkaisiet ar sāli.

7. Pēc tam lielā katlā pievienojiet pārējās sastāvdaļas un pieberiet zaļumus no katla. Viss labi jāsamaisa.

Ne tikai dvēseles spogulis…. 5 Zvaigžņu zīmes, kam ir visskaistākās acis uz planētas

8. Ar ūdens daudzumu jūs varat variēt – ja vēlaties šķidrāku zupu, pielejiet vairāk ūdens. Ja vēlaties “pikantāku” garšu – pievienojiet etiķi.

Baltkrievi šo zupu ēd kopā ar vārītiem kartupeļiem un šķēli maizes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment