Viegli pagatavojama vistas krūtiņa, kas kļūst īpaši maiga un sulīga un vienmēr izceļas uz galda.
Dažreiz pietiek ar vienkāršu pagatavošanas veidu, lai ierasts ēdiens atklātos pavisam citā garšā — tieši tā notiek ar šo vistas krūtiņas recepti. Vistas krūtiņa bieži tiek uzskatīta par sausu un ne pārāk aizraujošu gaļas daļu, un daudzi to izvēlas tikai tad, ja vēlas ko pavisam liesu. Taču, pagatavojot to nedaudz citā veidā, tā var kļūt pārsteidzoši sulīga un maiga.
Šī recepte ir piemērota ikdienai un arī brīžiem, kad pie galda sanāk ģimene vai viesi un gribas kaut ko ļoti vienkāršu, bet tajā pašā laikā patiesi garšīgu. Tā nav sarežģīta, tā prasa maz sastāvdaļu, un tieši šī vienkāršība palīdz vistai saglabāt sulīgumu un maigu garšu. Daudzi, kas līdz šim vistas krūtiņu garšojuši negribīgi, pēc šī ēdiena pagaršošanas bieži vien maina domas. Tagad ķeramies klāt gatavošanai, bet precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!
Kā sagatavot vistas krūtiņu soli pa solim
Lai ēdiens izdotos, viss jāsāk ar pareizu gaļas sagatavošanu. Krūtiņu visērtāk sagriezt plānās, vienmērīgās šķēlēs tad, ja tā ir nedaudz piesalusi vai nav pilnībā atlaidināta.
Tas ļauj to griezt precīzāk, un gabaliņi cepšanās laikā gatavojas ātrāk un vienmērīgāk. Sagriezto vistu liek uz sakarsētas pannas ar nedaudz eļļas un cep uz stipras uguns. Šajā brīdī gaļai vēl nepievieno nekādas garšvielas. Pietiek ar dažām minūtēm, līdz gabaliņi skaisti apbrūnē, kļūst viegli zeltaini un atsulojas. Kad tas izdarīts, vistas gabaliņus noņem no pannas.
Tālāk pannā liek sagrieztu sīpolu un burkānu. Šie dārzeņi piešķir ēdienam saldenu maigumu un patīkamu aromātu, tāpēc to daudzumu nevajag skopot.
Sīpolu sagriež pusgredzenos, bet burkānu plānās, garās strēmelēs, lai tas ātri mīkstinās un nezaudē savu struktūru. Pannā dārzeņus apcep uz stipras uguns, pievienojot arī izspiestu ķiploku. Šis aromātiskais pamats ir ļoti svarīgs, jo tieši šeit rodas ēdiena pamatgarša.
Mērce, kas padara vistu īpaši maigu
Īpašo maigumu šim ēdienam piešķir pavisam vienkārša mērce, kas pagatavojama dažās minūtēs. Bļodiņā sajauc skābo krējumu, ūdeni, nedaudz miltu un garšvielas.
Var izmantot gan smalkas kaltētas garšvielu maisījuma piedevas, gan vienkārši pievienot šķipsnu karija vai garšaugu miksi. Mērce sanāk maiga un viegla, un tā skaisti pārklāj gan dārzeņus, gan vistu.
Kad dārzeņi ir apcepti, pannā atkal liek vistas gaļu un visu pārlej ar sagatavoto mērci. Ļauj tai uzvārīties, tad uguni samazina un pannu aizver ar vāku. Uz lēnas uguns vistas krūtiņa sautējas apmēram desmit minūtes, kļūstot maiga, sulīga un aromātiska. Kad ēdiens gatavs, to var pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem, kas piešķir ne tikai krāsu, bet arī patīkamu, viegli spirgtu garšu.
Kā pasniegt un ar ko vislabāk sader
Šis ēdiens ir piemērots teju jebkuram garnējumam. Tas labi sader ar rīsiem, kartupeļiem, griķiem un makaronu ēdieniem, bet tikpat labi garšo arī bez piedevas, ja gribas vieglākas vakariņas. Ēdiena garša ir maiga, tomēr pietiekami izteiksmīga, lai to baudītu arī cilvēki, kuri parasti izvēlas tikai treknākas vai izteiksmīgākas gaļas daļas. Arī atkārtota sasildīšana negaršo neko sliktāk, tāpēc ēdiens ir ērts līdzņemšanai vai nākamās dienas vakariņām.
Sastāvdaļas
Vistas krūtiņa – 350 g
Burkāni – 250 g
Sīpols – 250 g
Ķiploks – 1–2 daiviņas
Skābais krējums – 2 ēdamkarotes
Milti – 1 ēdamkarote ar kaudzi
Sāls, pipari, garšaugi – pēc garšas
Ūdens – 300 ml















