Tikai 3 vienkārši produkti sastāvā. Smēre uz maizes: tik garšīga, ka uz galda nekas pāri nepaliks

 

Maizes apsmērēšana ar dažādām smērām tika izgudrota viduslaikos. Būtībā ar šo praksi nodarbojās pavāri dižciltīgo cilvēku galmā.

Iespējams, sviestmaižu koncepts radās, pateicoties viduslaiku muižniecībai.

Papildus sieriem uz maizes varēja likt gaļas gabalus, desiņas un citus produktus. Vērtīga bija maize ar ikriem, šis ēdiens tika pasniegts lielākajos pasākumos un ballēs.

Tagad sviestmaizes ar dažādām smērēm, ikriem un citām sastāvdaļām kļuvušas par ikdienu. Ir vērts mēģināt pagatavot jaunu smēri uz maizes, lai nedaudz dažādotu brokastis.

Sastāvdaļas:

• Kausētais siers
• 3 olas
• 100 g moivas ikri
• Dilles
• Loki
• Maize

Pagatavošana:

Novāra olas, lai tās būtu cieti vārītas. Sagriež maizi plānās šķēlēs. Maizes šķēles jāapcep sausā pannā no abām pusēm.

Kausēto sieru izņemam no iepakojuma. Sarīvē olu un pievieno sieram.

Sasmalcinām dilles un zaļos sīpolus, kopā ar ikriem pievienojam siera un olas maisījumam, sajaucam sastāvdaļas. Uzklājiet maisījumu uz maizes gabaliņiem.

Lasi arī: Būs nepieciešams tikai banāns, 1 ola un biezpiens. Jau trešo dienu pēc kārtas gatavoju šo dievišķīgo kūku!


Diļļu vietā receptē iederēsies pētersīļi. Smērei nevajag sāli, jo ikri dos nepieciešamo sāļumu.

COMMENTS

Leave a Comment