Siers. Lai tas ilgāk saglabātos svaigs, vislabāk glabāt ietītu cepamajā papīrā (vēlams ar silikona pārklājumu). Ļoti svarīgi — lai nebūtu svārstību, glabāt sieru ledusskapī vienā vietā, tuvāk aizmugures sienai. Neatstājiet ilgi uz galda — nogriezāt cik vajag un uzreiz lieciet atpakaļ. Ja siers ir bez palmu eļļas, tad atstājot to uz galda, tas vienkārši izžūst un pārklājas ar plaisiņām. Ja sastāvā ir palmu eļļa, tad pēc kāda laika uz virsmas parādās eļļas pilieni.
Sastāvdaļas:
Malta liesā liellopa gaļa — 150 g (237 kcal)
Malta vistas fileja — 150 g (152 kcal)
Olas — 2 gab. (100 g, 156 kcal)
Piens 3,2 % — 100 g (60 kcal)
Auzu pārslas (vārīt 5 minūtes) — 4 ēd. k. (50 g, 180 kcal)
Sīpols — 1 gab. (110 g, 50 kcal)
Sāls bez garšas (0 kcal)
Malti melnie pipari pēc garšas (1 kcal)
Augu eļļa (man ir sinepju) — 1/2 ēd. k. (6 g, 54 kcal)
Gatavo kotlešu iznākums: 580 g.
Enerģētiskā vērtība visām kotletēm: 890 kcal.
Uz 100 gramiem:
Kalorijas — 153
Olbaltumvielas — 15 g
Tauki — 7,6 g
Ogļhidrāti — 8,6 g
Tomātu pasta. Lai tā nepelētu un ilgāk saglabātos svaiga, vislabāk to glabāt saldētavā. Lai to izdarītu, pastu sadaliet pa ēdamkarotei maisiņā, katru porciju atdalot ar mezglu. Izskatās kā krelles. Pēc vajadzības nogriežat 1 vai 2 vai cik vajag tomātu “krellīšu”. Neatkausējot pievienojiet tieši pannā vai katlā.
Tevi noteikti interesēs
- “Kas mums ir bagātība, tas jums ir nabadzība”: amerikāņa iespaidi par Latvijas ciemu
- “Ryanair” maina pasažieru iekāpšanas procesu – kas jāzina ceļotājiem no 12. novembra
- Sieviete dalās ar ģeniālu paņēmienu, kā atbrīvoties no melnās pelējuma mājās tikai 1 stundas laikā
- Kāpēc iekšpagalmu nedrīkst nobruģēt: agrāk es minēju, bet tagad zinu droši un tāpēc tas ir aizliegts ASV
- Kāds nobraukums automašīnai tiek uzskatīts par robežu: skaidroju “50% principu
- ”Lietus līs kā pa Jāņiem”: sinoptiķi publicējuši satraucošu laika prognozi novembrim







