Ķiploku spiede ir virtuves piederums, kas labi zināms katrai saimniecei vai saimniekam. Ar tās palīdzību var viegli sasmalcināt ķiplokus. Taču tikai nesen uzzināju ķiplokspiedes slēptās iespējas.
Piemēram, es līdz šim nezināju, ka to var izmantot arī kā riekstu čaumalu lobītāju. Riekstu ievietojam starp ķiplokspiedes rokturiem, saspiežam un izņemam no čaumalas.
Turklāt dažreiz ar ķiplokspiedes palīdzību es izlobu kodolus no aprikožu kauliņiem, kas paliek pāri pēc kompota izdzeršanas.
Nekad nebūtu pati aizdomājusies, ka ķiploku sasmalcināšana spiedē var būt vēl vienkāršāka un ātrāka. Izrādās, ka nemaz nevajag mizot daiviņas!
Vienkārši ievietoju ķiploka daiviņas ar visu miziņu ķiploku spiedē un saspiežu. Miziņa paliek iekšā!
Atceros, kā bērnībā mamma lika man izņemt no ķiršiem kauliņus, lai vēlāk varētu vārīt ievārījumu. Kauliņu vietā ķiršogās ielikām priežu riekstus. Tas bija tik garšīgi!
Ja es toreiz būtu zinājusi, ka ķiršu kauliņus var viegli izņemt ar ķiploku spiedi, darbs būtu ritējis ātrāk.
Pārdošanā ir speciāli rīki kauliņu izspiešanai. Bet vai ir vērts tērēt naudu, ja jums ir ķiploku spiede?
Tātad, viss izrādījās tik vienkārši. Paskatieties, cik viegli to izdarīt!
Ķiploku spiedes roktura galā ir izvirzījums. To var izmantot, lai izspiestu ogu kauliņus. Vienkārši ievietojiet ķirsi roktura galā esošajā caurumā un piespiediet to ar izvirzījumu.
Kauliņu var viegli izņemt. Der gan parastajiem ķiršiem, gan saldajiem ķiršiem.
Vai jūs zinājāt par minētajām ķiploku spiedes papildu iespējām? Pastāstiet komentāros. Ja raksts jums šķita noderīgs, atzīmējiet to ar “patīk” un dalieties ar draugiem sociālajos tīklos!